O femeie de 65 de ani din Piatra Neamț a fost depistată de o echipă de electricieni că folosea pentru locuința ei un racord ilegal la rețeaua de energie electrică și fără a avea contor. Miercuri, la amiază, electricienii au anunțat imediat la 112 și la fața locului a ajuns o patrulă de siguranță publică, iar pe baza celor constatate s-a întocmit dosar penal pentru furt de energie electrică. „Prejudiciul produs urmează a fi stabilit de către societatea în cauză“, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofițerul de presă al Poliției Neamț.

În primele șase luni ale anului, în Piatra Neamț au fost înregistrate 31 de infracțiuni de furt de energie electrică. „Conform articolului 92 din Legea 123/2012 privind energia electrică și gazele naturale, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, iar executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă“, a mai precizat ofițerul de presă.

Autoritățile avertizează că în cazul consumului fraudulos de energie toți consumatorii onești sunt afectați, pentru că aceste practici ilegale au consecințe directe asupra calității serviciilor de distribuție a energiei, iar furtul de energie realizat prin intervenții neautorizate sau instalații improvizate poate genera accidente având consecințe deosebit de grave.

Cristina Iordache

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.