Actualizare stire: Vezi AICI- A murit asistentul de la UPU Piatra Neamț, depistat pozitiv după vaccinare

Stirea initiala: Gafa colosala la centrul de vaccinare de la Spitalul Judetean Neamt (Policlinica). Asistentul de 64 de ani care este in stare grava dupa vaccin, avea simptome de infectare la momentul vaccinarii. Articolul initial publicat de tvmneamt.ro, AICI

Surse medicale au declarat pentru tvmneamt.ro, ca L.G. asistent medical la UPU Piatra Neamt, s-a vaccinat anti Covid pe 5 ianuarie, iar la momentul vaccinarii, avea o tuse care ar fi putut fi simptom de infectare du Sars Cov2. Desi a mentionat acest aspect, medicul de la centrul de vaccinare a dat unda verde pentru imunizare, punand tusea pe seama unei infectii respiratorii de sezon. Pe 17 ianuarie, deci la 12 zile dupa vaccin, L.G. a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus, iar ulterior, starea lui de sanatate s-a agravat. A fost transferat la un spital din Cluj Napoca, unde se afla si astazi, intubat, in stare foarte grava.

Cazul a starnit revoltă printre cadrele medicale, care au cerut inca de la inceperea campaniei de vaccinare, sa fie testate inainte de vaccin, pentru ca asa cum s-a intamplat si cu colegul lor, vaccinul poate provoca simptome foarte grave, daca este administrat unei persoane deja infectate. Acesta este si motivul pentru care la acesta ora, cadrele medicale refuza sa se vaccineze. La Sectia UPU din Spitalul Judetean Neamt, s-au vaccinat pana acum doar 10 angajati din 60.

Sursele tvmneamt.ro spun ca mai exista un caz asemanator cu cel al asistentului de la UPU, tot la Spitalul Judetean Neamt. O angajata de 38 de ani de la Sectia Chirurgie, este tot in stare grava la ATI (intubata) dupa ce s-a vaccinat. Si ea ar urma sa fie transferata la un alt spital.

De la conducerea Spitalului Judetean Neamt, nu am putut obtine un punct de vedere. Noul director Alexandru Filimon nu a transmis presei incomode datele de contact, iar purtatorul de cuvant al spitalului, este doar cu numele. Pana acum, nici Spitalul Judetean Neamt, dar nici alte institutii de profil, nu au transmis date oficiale despre astfel de cazuri.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.