Gafa colosala la Spitalul din Tg. Neamt, dupa ce o femeie infectata cu Covid 19 a fost internata intr-un salon in care se aflau alte doua persoane, acestea nefiind infectate. Povestea care se poate transforma intr-un scandal de amploare, il are in prim plan tot pe medicul Florin Apostoae, recent demis din fruntea Spitalului Judetean Neamt, dupa ce tvmneamt.ro a dezvaluit ca si-a tratat sotia de coronavirus, preventiv (Citeste AICI- Medicul Apostoae recunoaște că și-a tratat soția preferențial. Tratament pentru Covid 19, dat ”preventiv”)

O femeie de 63 de ani din Tolici, judetul Neamt, a ajuns la spitalul din Targu Neamt in noaptea de vineri spre sambata (10 spre 11 aprilie) cu semne clare de infectare cu Covid 19: insuficienta respiratorie, febra si tuse. De garda erau medicul Apostoae (in aceeasi zi fusese demis de la conducerea spitalului judetean) si medicul Ioana Petrariu.

Desi era clar suspecta de Covid 19 (pacienta a fost ajutata sa respire cu ventilator), femeia nu a fost trimisa la Spitalul Judetean Neamt, asa cum prevad protocoalele, acesta fiind spital special pentru pacientii cu coronavirus, ci a fost internata in Spitalul din Targu Neamt, intr-un salon cu alte doua paciente, una dintre ele suferinda de o boala incurabila, dar niciuna cu suspiciuni de Covid 19.

Cealalta pacienta era internata in spital de joi, pentru o transfuzie de sange necesara pentru tratarea unor afectiuni medicale. Fiica acesteia, Elena Nicula povesteste ca a aflat de la mama ei ca in salonul in care este internata a ajuns o pacienta cu simptome clare de coronavirus si îi este frica pentru viata ei, de aceea în cursul zilei de sambata, 11 aprilie, a facut eforturi enorme alaturi de medicul curant al mamei ei, pentru reglementarea situatiei. In cele din urma, pacienta suspecta de Covid 19 a fost transferata la Spitalul Judetean Neamt, dar abia seara, in jurul orei 20, deci dupa aproape 24 de ore de la internare, interval in care a stat alaturi de celelalte doua paciente. ”Mama, pacient dializat, a fost internata la Spitalul Targu Neamt pentru transfuzie de singe, joi 9 aprilie, in sectia medicala. In prima faza singura in salon. Mai apoi cu o pacienta cu neoplasm.
In noaptea de vineri spre sâmbata, in garda medicul Florin Apostoae, proaspat demis de catre ministrul Tataru din functia de manager al Spitalului Piatra Neamt si dr. Ioana Petrariu pe sectia medicala, se face internare pentru o pacienta ce prezinta tuse, febra si insuficienta respiratorie. Pacienta este adusa in salon cu mama, linga patul ei. Vorbesc cu mama sâmbata si o intreb în treacat ce simptome are pacienta de linga ea. Mi le spune. Amortesc! Sun medicul care o are in evidenta la dializa. Ramine fara cuvinte! In urma insistentelor noastre si ale medicului din dializa pacienta este transferata simbata seara la Piatra Neamt (spital Covid)”, spune elena Nicula.

Apoi a venit si bomba. Ieri (marti, 14 aprilie) a venit si rezultatul testului pentru pacienta transferata la SJ Neamt: pozitiv. Tot ieri, femeia a murit la Spitalul Judetean Neamt, la Sectia ATI, dupa ce initial a fost internata la Neurologie, Sectie care a fost pregatita pentru preluarea unor astfel de cazuri. Informatia a fost confirmata de medicul Daniela Marcoci, directoarea spitalului, care a declarat pentru tvmneamt.ro ca pacienta a ajuns la spitalul judetean sambata de la Targu Neamt, iar ieri a fost confirmata pozitiv si tot ieri a decedat.  Desi a fost raportat inca de ieri, decesul nu a fost inca facut public de Grupul de Comunicare Strategica, aspect care ridica un serios semn de intrebare.

Intre timp, dupa ce a incercat sa ceara explicatii vizavi de inconstienta de care s-a dat dovada la Spitalul din Targu Neamt, viata mamei ei fiind pusa in pericol, Elena Nicula a primit prin intermediari si niste mesaje de atentionare vecine cu amenintarea, sa-si vada de treaba ei si sa lase lucrurile asa cum sunt, adica sa nu faca public cazul si sa nu vorbeasca cu presa, a spus femeia reporterului tvmneamt.ro.

Drept dovada ca cineva vrea si de aceasta data sa ascunda incredibila gafa, este ca nici pana la aceasta ora, cele doua paciente care au stat in salon cu femeia decedata intre timp, nu au fost testate si nici macar nu au fost contactate de DSP, institutie care cel mai probabil inca nu a aflat despre caz, incercandu-se ascunderea lui. Directorul Radu Firastrau nu a raspuns la telefon, deci nu avem un punct de vedere oficial de la DSP Neamt, insa este evident ca avem de a face cu o situatie extrem de grava la Spitalul din Targu Neamt, unde ar trebui sa inceapa urgent o actiune de dezinfectare, daca nu cumva este deja prea tarziu.

Mai ramane de vazut si de ce medicul Apostoae mai poate decide pentru destinele unor pacienti, avand in vedre ca o tine din gafa in gafa, iar de data asta, consecintele pot fi catastrofale. Revenim.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.