In aceasta seara, 4.11.2015, a avut loc un protest, in centrul orasului Piatra- Neamt, dupa ce, incepand de aseara, pe retelele de socializare,  au circulat mai multe indemnuri in acest sens.

Dupa estimarile jandarmariei, numarul celor prezenti, ar fi fost de sase sute, insa, dupa estimarile noastre, numarul participantilor a fost de peste 1.000 de persoane.

Protestatarii s-au adunat incepand cu ora 18:30, in fata Teatrului Tineretului, unde au scandat lozinci contra intregii clasei politice, atat de la nivel national cat si de la nivel local si au cantat imnul Romaniei.

Principalele lozinci scandate, au fost “Jos clasa politica penala!, Piatra- Neamt oras amanetat!, Ghinion, romanii nu mai dorm!, Colectiv!”

Intrebati fiind de jurnalisti despre motivul iesirii in strada, cei mai multi au spus ca protesteaza contra guvernului, desi cu cateva ore inainte de protest, demisiile membrilor guvernului, inclusiv a prim-ministrului Victor Ponta, fusesera deja semnate.

La un moment dat, printre cei prezenti, s-a creat un curent de nemultumire, pentru ca la protest, cei mai vocali, erau fosti sau actuali membri de partide politice, asa cum este si Adrian Nita, care in prezent este presedintele organizatiei judetene a M10, partidul Monicai Macovei si care agita o pancarta pe care scria “Jos clasa politica penala!”, alaturi de alti protestatari, care aveau acelasi tip de pancarte, cu acelasi scris, ceea ce indica o oarecare organizare politica, multi acuzand o tentativa de confiscare a protestului.

DSC_0020

De la Teatru, s-a plecat in mars, pe traseul, Casa de Cultura- Muzeul de istorie- hotel Ceahlau- Teatrul Tineretului- Curtea Domneasca, unde protestul s-a si incheiat, in jurul orei 20:30, dupa ce s-a pastrat un moment de reculegere in memoria victimelor tragediei din Bucuresti, s-au aprins lumanari, s-a aplaudat si s-a scandat numele pietreanului Adrian Rugina, decedat in incendiul din clubul Colectiv.

Nu s-au inregistrat incidente, iar toata actiunea a fost monitorizata de jandarmi, care nu au intervenit in niciun fel, desi protestul nu era autorizat si nici nu se facuse vreo cerere in acest sens.

Msi multe detalii si imagini, in jurnalul TVM de maine, de la ora 18.

Ionut Corfu

foto: Flavius Corfu

DSC_0088 DSC_0092 DSC_0093 DSC_0001 DSC_0003 DSC_0006 DSC_0009 DSC_0016 DSC_0038 DSC_0044 DSC_0049 DSC_0070 DSC_0082 DSC_0084

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.