Un gater (cladire cu etaj, hală plus utilaje) s-a facut scrum într-un incendiu produs in noaptea de sambata spre duminica, in comuna Farcasa. Flacarile au distrus si un camion. Cauza incendiului este in curs de stabilire, ceea ce inseamna ca exista suspiciuni de provocare intentionata. ”La ora 23:31, prin apel la 112, pompieri au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un operator economic cu obiect de activitate prelucrarea lemnului în comuna Farcașa.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Farcașa, Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului și SVSU Borca.

La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat la nivelul unei construcții P+1și la un autocamion cu posibilitatea propagării la o altă clădire aflată în imediata apropiere.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: construcția din lemn  cu suprafața de 150 mp în care se aflau 2 gatere și un circular,  o hală pentru depozitare cu o suprafață de 72 mp, 15 mc de scândură și un autocamion.
Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire. Nu au fost victime”, transmite ISU Neamt.

Si la Borca s-a produs un incendiu cu putin timp inainte de cel de la Farcasa. ”Prin apel la 112, la ora 20:42, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în localitatea Sabasa din comuna Borca.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la SVSU Borca și Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului.

Incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperiș cu posibilitatea propagării la întreaga casă și la altă casă aflată în imediata apropiere.

Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite. Au ars: acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 30 mp și bunuri materiale aflate în interiorul unei camere (materiale textile,  aparate electrocasnice și mobilier). Acoperișul casei aflată în imediata apropiere a fost deteriorat pe o suprafață de aproximativ 10 mp.

Incendiul s-a produs, cel mai probabil,  din cauza unui sistem de încălzire amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile. Nu au fost victime”, mai transmite ISU Neamt.

I.C. (sursa foto incendiu Farcasa- ISI; sursa foto incendiu Borca- facebook)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.