”Administrația liberală introduce transportul electric în municipiul Piatra Neamț”, anunta intr-un comunicat de presa, prefectul George Lazar, presedintele PNL Neamt. Astfel, in Piatra Neamt ar urma sa ajunga 21 de autobuze electrice, ce vor fi achizitionate printr-un parteneriat al administratiei locale cu Guvernul Romaniei, fiind deja finalizate procedurile pentru achizitie. ”Un parteneriat între administrația locală liberală și Guvernul României a făcut posibilă achiziționarea a 21 de autobuze electrice, de 10 metri, operabile în condiții de deal, 7 stații de încărcare rapidă și 21 de stații de încărcare lentă, pentru îmbunătățirea transportului în comun, în municipiul Piatra Neamț. Procedurile de achiziție publică au fost finalizate de către Guvern, iar valoarea contractului de atribuire este de circa 10 milioane de euro.

”Sunt bucuros pentru că toate drumurile și întâlnirile pe care le-am avut la București, cu oficiali guvernamentali, cu ministri ai Guvernului României dau rezultate. Este un model de colaborare între administrația locală liberală și Guvernul PNL. Practic, în urma implementării acestui proiect, locuitorii din Piatra Neamț vor beneficia de un transport nepoluant, de foarte bună calitate, cu efecte pozitive pe termen mediu și lung. Și mai îmbucurător este faptul că acest proiect se derulează cu fonduri europene, nerambursabile”, a precizat George Lazăr, președintele PNL Neamț, care a transmis și un mesaj de încurajare către toți primarii din județul Neamț să scrie proiecte și să atragă fonduri europene nerambursabile, calea cea mai sigură pentru dezvoltarea comunităților, fără presiune exagerată pe bugetele locale.

Andrei Corlan, secretar de stat la Ministerul Mediului, a precizat că ”această achiziție reprezintă un mare pas înainte pentru protecția mediului, în condițiile în care dreptul la un mediu curat este garantat prin Constituție, dar este un drept pentru care trebuie să luptăm în fiecare zi. Mă bucur să văd că administrația liberală de la Piatra Neamț a înțeles acest lucru și a decis împrospătarea parcului auto cu vehicule nepoluante, pentru a crește calitatea vieții, a aerului înconjurător și a mediului, ca întreg.  Ministerul Mediului susține și încurajează astfel de inițiative și le va susține în continuare”, se arata in comunicatul PNL Neamt semnat de George Lazar.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.