Presedintele PNL Neamt, George Lazar, aduce cea mai asteptata veste pentru Valea Muntelui. A fost deblocata finantarea pentru DN 15, tronsonul Bicaz- Poiana Largului, unde lucrarile au inceput in perioada guvernarii PSD, insa au fost sistate dupa ce s-au descoperit numeroase neregului privind atribuirea contractului pe situatie de urgenta, catre firma controlata de ”cumătrul lui Arsene”. In urmatoarea perioada se vor consolida ultimele 23 de puncte sensibile ale traseului, iar pana la sfarsitul anului sau cel tarziu la inceputul anului viitor, va fi turnat covor asfaltic. ”Aşa cum este bine cunoscut, acest sector de drum a fost supus unor lucrări de intervenție în regim de urgență, începând cu anul 2019 şi până în prezent.

Până acum s-a intervenit în 75 de puncte, iar lucrările continuă să se desfăşoare pentru finalizarea celor 23 de puncte rămase.
 
Finanțarea pentru acestea a fost deblocată prin Direcția Regională de Drumuri şi Poduri.
Lucrările urmează să fie încheiate anul acesta, iar la sfârşitul anului 2022 sau începutul anului 2023, lungimea drumului de 43 de km va fi acoperită cu covor asfaltic”, anunta George Lazar, dupa o vizita in teren, alaturi de factorii responsabili si de pirmari si consilieri locali din zona. ”În cursul zilei de ieri am fost prezent, alături de domnul director al Direcției Regionale de Drumuri şi Poduri-Moldova, Dan Pilă, pe Drumul Național DN 15, segmentul de drum Bicaz-Poiana Teiului, unde am verificat stadiul desfăşurării lucrărilor de reabilitare.

Alături de mine au fost prezenți primarii comunelor de pe Valea Muntelui,
domnul Dan Coroamă, primarul comunei Ceahlău, doamna Ana Bustihan , primarul comunei Grințieş şi domnul Bogdan Țifui , primarul comunei Fărcaşa.
De asemenea, la fața locului au fost domnii consilieri locali din comunele Hangu, Poiana Teiului şi din oraşul Bicaz şi domnii consilieri județeni Valentin Stavarache, Bogdan Buhusanu , Silviu-Bogdan Ardeleanu şi Mihaita Istrate‘.

 

George Lazar mai precizeaza ca deblocarea fondurilor pentru finalizarea lucrarilor a venit din partea Guvernului PNL, ca urmare a demersurilor facute la nivel central. Totodata, liderul liberalilor nemteni subliniaza importanta acestui drum pentru locuitorii si pentru economia de pe Valea Muntelui ”Bifăm, astfel, soluționarea unei probleme care nu mai suporta amânări, pentru locuitorii din zona Valea Muntelui şi comuna Hangu.
Guvernul liberal, condus de Nicolae Ciucă, a deblocat finanțarea necesară pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a drumului, punând județul Neamț pe harta investițiilor importante a României.
În calitate de preşedinte al PNL Neamț, am făcut toate demersurile pentru înaintarea lucrărilor, prin intervenții la CNAIR, unde am colaborat cu domnul director Cristian Pistol, la Guvernul României şi la Direcția Regională Drumuri şi Poduri, reuşind să asigurăm continuarea investițiilor.
Dezvoltarea zonei de munte este esențială atât pentru turismul românesc, cât şi pentru bunăstarea nemțenilor din comunele Borca, Fărcaşa, Poiana Teiului, Grințieş, Ceahlău, Hangu şi din oraşul Bicaz.
Pentru Partidul Național Liberal, consolidarea comunităților locale este o prioritate şi vom depune toate eforturile necesare ca, prin investiții sustenabile, să modernizăm localitățile nemțene, indiferent de culoarea politică a primarilor acestora. Toți nemțenii merită să beneficieze de condițiile unei Românii dezvoltate!”, mai transmite George Lazar.
I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.