George Lazar, presedintele PNL Neamt, i-a cerut astazi intr-o conferinta de presa prefectului PSD Adrian Nita, sa demisioneze din functie, după accidentul de ieri seara de la Gâdinti, in care un preot un a murit si alte 3 persoane au fost ranite, doua dintre acestea fiind in stare grava. Lazăr îi reproseaza lui Nita că imediat dupa prabusirea podului de la Lutca, a promis ca in 14 zile, in intersectia folosita ca ruta ocolitoare pentru 5 comune, se vor monta semafoare. Au trecut peste doua luni, promisiunea nu a fost respectata, iar prefectul Niță prefera sa puna poze pe facebook de la chermeze publice, in loc sa se ocupe de gestionarea problemei, mai reclama liderul PNL Neamt. ”Un om a plătit cu viața, iar alți trei sunt răniți într-un cumplit accident rutier petrecut în județul Neamț.

Nu a fost vorba de întâmplare, de soartă sau de ghinion. Tragedia este o altă consecință a dezastrului de la Luțca, unde s-a prăbușit podul proaspăt inaugurat de Ionel Arsene. Din această cauză, traficul rutier, aflat la cote maxime în luna august, este deviat cale de câțiva kilometri, pe niște drumuri proiectate doar pentru câteva mașini.

Accidentul s-a produs, pe 14 august, la Gădinți, un punct al traseului ocolitor, la intersecția dintre DJ 207D și DN 15D. Acolo unde, exact cu două luni în urmă, prefectul județului Neamț, Adrian Niță (PSD), în calitate de șef al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, anunța că va instala semafoare în 14 zile lucrătoare, conștient – se pare – de pericolul reprezentat de lipsa vizibilității în acea intersecție. Dar, în loc de semafoare, prefectul a postat trei rânduri pe Facebook, din care reieșea clar că nu se va ține de cuvânt.

De altfel, nepăsarea față de problemele reale ale județului caracterizează întregul său mandat. Preocupat mai degrabă de festivaluri și chermeze publice, și tragedia de la Gâdinți l-a prins tot la un festival, de această data în Piatra Neamț. În timp ce se lăuda cu 42 de fotografii pe Facebook, un om murea.

Dacă nu ar fi asistat pasiv la pericolele din respective intersecție, prefectul Adrian Niță ar fi putut face toate demersurile pentru ca, mai ales în orele cu trafic intens, în respectiva intersecție să fie prezent un polițist care să dirijeze circulația. Nici această simplă acțiune nu a întreprins-o, iar un om a plătit cu viața.

Un lucru este clar: Adrian Niță nu are ce căuta în scaunul de prefect, o demnitate publică ce presupune responsabilitate deplină. Funcția de prefect nu este una decorativă, așa cum, din nefericire, consideră Adrian Niță și șefii săi din PSD Neamț.

Pentru a evita producerea unor alte tragedii, cauzate de incompetență și rea-voință, PNL Neamț îi solicită demisia, de urgență, prefectului județului Neamț, Adrian Niță”, a declarat George Lazar.

Declaratiile complete:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.