Comunicat de presă PNL Neamț:
În calitate de președinte al Partidului Național Liberal Neamț, întotdeauna am considerat că parteneriatul public-privat joacă un rol esențial în dezvoltarea comunităților locale. Trebuie să fim conștienți că economia locală este direct dependentă de susținerea unui mediu de afaceri prosper și activ, în directă colaborare cu instituțiile administrației publice locale.

PNL și premierul liberal Nicolae Ciucă nu susțin suprataxarea companiilor și nici introducerea de noi taxe. Ar fi o povară fiscală care va speria investitorii, atât pe cei care au deschis deja afaceri aici, cât și pe cei care iau în calcul noi investiții.

Orice taxă aplicată companiilor se răsfrânge în prețul produselor și al serviciilor, în plus față de tăieri salariale și concedieri. Fiecare companie din lanțul producției și al consumului va majora prețul, va reporta această majorare către următoarea companie, până când se va ajunge la consumatorul final, care va suporta nota de plată. Nu permitem astfel de consecințe în urma cărora de suferit ar avea românii. Este o perioadă cu provocări în spațiu economic și de aceea este nevoie să ne arătăm tot sprijinul față de mediul privat.

Acesta este și motivul pentru care, împreună cu domnul primar al municipiului Roman, Leonard Achiriloaei și domnul primar al orașului Piatra Neamț, Andrei Carabelea, i-am aderesat o invitație domnului Lucian Heiuș, Președinte al Agenției Naționale de Adminstrare Fiscală din România, de a ne fi alături la o discuție deschisă cu reprezentanții mediului de afaceri nemțean și cu autoritățile publice locale, asupra oportunităților de dezvoltare a unui mediu de afaceri sănătos și sustenabil în comunitatea noastră.

Ne-a onorat răspunsul afirmativ al domnului Heiuș la această invitație, cât și interesul manifestat pentru dezvoltarea economică din zona Neamțului. Alături de noi, de asemenea, au fost domnul senator Eugen Țapu-Nazare și domnul deputat Laurențiu Dan Leoreanu.

O primă întâlnire a avut loc astăzi la Roman, unde ne-am bucurat de prezența a 200 de persoane din mediul public și privat, care au primit cu interes această inițiativă și au întreținut un dialog bine structurat asupra noilor modificări ale codului fiscal, precum și a propunerilor care se fac în domeniul fiscalității pentru anul 2023.

În continuare, domnul președinte Heiuș a ajuns în orașul Piatra Neamț, unde, de asemenea, l-au întâmpinat 300 de reprezentanți ai mediului de afaceri local și ai autorităților publice locale.

Oamenii de afaceri nemțeni caută oportunități de investiții durabile în comunitate și este de datoria noastră să venim în sprijinul lor. Este important să lămurim faptul că relația cu organele fiscale pe care mediul de afaceri o are trebuie să fie unatransparentă și pro-activă, nu un factor care îngreunează dezvoltarea afacerilor. I-am invitat pe cei prezenți să vorbească despre dificultățile pe care le întâmpină în raport cu organele fiscale, iar domnul președinte ANAF a oferit explicații complexe în acest sens, fiind deschis la propuneri de simplificare a procedeelor și a birocrației fiscale. Totodată, pentru că factorul de predictibilitate este indispensabil în domeniul afacerilor, domnul Heiuș a oferit lămuriri asupra politicilor fiscale pentru anul 2023.

Un mediu de afaceri bine consolidat înseamnă locuri de muncă pentru membrii comunității, investiții și oportunități de dezvoltare la nivel local și potențial de creșetere a nivelului de trai în comunitate.

Atât eu, cât și colegii mei liberali, am susținut întotdeauna mediul de afaceri, ca partener în dezvoltarea locală. Astfel de discuții, între oamenii de faceri și reperezentanții instituțiilor, precum ANAF, sunt extrem de benefice pentru clarificarea unor aspecte legislative, dar și pentru semnalarea dificultăților cu care se confruntă comunitatea de afaceri.

Politica liberală înseamnă comunicare eficientă între mediul public și cel privat, susținerea antreprenoriatului și a afacerilor locale și dezvoltarea comunității prin investiții sustenabile din ambele părți. Județul Neamț are pârghiile necesare pentru a crește un mediu de afaceri sănătos, puternic și productiv, iar eu voi sprijini cu încredere evoluția antreprenoriatului și a afacerilor locale, un important motor pentru economia și modernizarea județului nostru.

George Lazăr Președinte PNL Neamț

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.