George Lazăr, președintele PNL Neamț, a participat astăzi alături de Nicolae Ciucă, la manifestările de la Iași, organizate cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române.
165 de ani de când moldovenii şi muntenii şi-au dat mâna în hora unirii.
Astăzi, Mica Unire, de la 24 ianuarie 1859, nu este doar un simbol al dorinței nestăvilite a poporului român de a trăi sub aceeaşi lege, tradiție şi sub acelaşi domn, dar mai ales iubirea față de istoria comună, graiul unic şi identitatea românească.
Românii împart mai mult decât o istorie comună, împart dorința de a rezista cu stoicism în fața greutăților, de a prinde, în cusătura unei ii, întreaga poveste a neamului nostru şi de a duce mai departe credința, folclorul, dragostea de frumos care ne-au unit secole la rând.
Mica Unire a însemnat, de fapt, un pas uriaş pentru români, pentru formarea unui stat unitar, independent, care să unească, sub tutela sa, toate inimile care băteau româneşte, în acelaşi ritm, cu acelaşi grai şi aceeaşi credinţă.
Astăzi, 165 de ani mai târziu, învăţăm din izbânda înaintaşilor noştri, care au răzbit şi au reuşit să schimbe cursul istoriei şi să aducă toată suflarea românească laolaltă.
Încă o dată, şi în acest an, hai să dăm mână cu mână, cei cu inima română, cu mândrie, bucurie şi speranță! La Multi ani, dragi nemțeni! La Mulți ani, dragi români! Trăiască Unirea!”, transmite George Lazăr.
I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.