Revolta din AUR Piatra Neamț, declanșată după ce a fost impus de la centru un candidat la primărie considerat traseist politic, continuă și pare a se tranforma într-un adevărat război, cu acuzații foarte grave, lansate din partea lui Loredan Popa, președintele demisionar al organizației.

În emisiunea ”Revista presei altfel”, de la Monitor TV, acesta a contrazis informațiile din ultimul comunicat transmis de AUR Neamț și afirmă răspicat, că din AUR Piatra Neamț și-au dat demisia aproximativ 100 de oameni. ”Din punct de vedere tehnic, nimeni nu a demisionat din AUR pentru că încă nu am depus demisiile la sediu (…) În momentul de față sunt în jur de 100 de persoane care demisionează.

George Simion a declarat vinerea trecută la Piatra Neamț, că membrii AUR revoltați, ar fi vrut să plece din partid din luna octombrie 2023, și acum nu fac decât să răscolească niște conflicte mai vechi, din anumite interese. Loredan Popa, îl acuză însă pe liderul AUR, că a spus minciuni. Ba mai mult, acesta susține că membrii AUR Piatra Neamț au fost instruiți de un om trimis de la București, despre cum să pună în practică o operațiune de tip bani pentru partid, prin țepuirea antreprenorilor care s-ar fi arătat dispuși să sponzorizeze AUR. ”Întreaga declarație a dumnealui este o minciuna. Dacă ne-am dat demisiile din octombrie, cer organizației Neamț să ne arate demisiile din octombrie și cu asta am terminat discuția (…) În octombrie s-a întâmplat în felul următor. Ne-au trimis coordonatorul pe zona Moldovei la Piatra Neamț, domnul Marius Ichim se numește, să ne explice un pic despre structura secțiilor de votare, să ne prgătescă un pic pe tema asta (…)

Ei bine, Marius Ichim a venit și ne-a spus niște lucruri care la vremea respectivă ni s-au părut extraordinar de grave, dar, el săracul, avea dreptate, numai că noi nu aveam de unde să știm. A început să ne spună chestii de genul «voi munciți pentru că sunteți doar carne de tun să nu vă gândiți la nimic altceva. Toate deciziile se iau la București, stați liniștiți că nu aveți nicio legătură cu deciziile mari în teritoriu.» Ne învăța un pic un ghid de cum să tragem țeapă antreprenorilor pe care să îi primești în AUR, să le iei banii și să îi dai la partid.

Pe baza la ce ne-a spus omul ăsta, noi am făcut o hârtie către București, de un  coleg jurist, prin care ne-am exprimat indignarea. Practic, le-am descris exact ce s-a întâmplat. Are număr de înregistrare de la partid și semnăturile pe verso” (foto- captură de ecran din emisiune, cu documentul invocat)

Hârtia asta a fost primită foarte prost la București. Din punctul meu de vedere, un lider inteligent ar fi trebuit să aprecieze faptul că cineva din provincie vine și îi semnalează niște probleme atât de grave cum am făcut-o noi. Din păcate, s-a considerat un fel de răzvrătire”, a declarat Loredan Popa.

Acesta a continuat citind un mesaj de la trimisul AUR de la București, cel care i-a instruit pe oamenii AUR de la Piatra Neamț, în privința operațiunii bani pentru partid. ”Ieri, mi-a trimis un mesaj domnul Marius Ichim, cu care n-am mai vorbit din octombrie, de când m-am întâlnit cu dumnealui la Piatra Neamț. Și aș vrea să vă citesc doar două-trei rânduri: «Bravo, frate! Mă bucur că ai reușit să vezi adevărul. Și-au bătut joc de foarte multă lume.» Eu îl întreb, ce ai pățit, nu mai ești în AUR nici tu? «Nu mai sunt din ianuarie. Mi-au luat banii și timpul de lângă familie și mă puneau să bat palma cu PSD-ul, sunt multe de vorbit. Am crezut în partid. Este o măgărie. Simion ne punea să ardem lumea din teritoriu, și după, dădea vina pe noi, de parcă cineva poate face ceva acolo fără el. Mulți s-au retras»”, a mai spus Loredan Popa.

Declarațiile complete din emisiunea de la Monitor TV:

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.