Local
Citit de: 9 ori

Ghid în 4 paşi pentru alegerea cărţii potrivite pentru tine în citirile de tarot

Actualizare: A fost identificat cadavrul găsit ars într-o centrală termică în P. Neamț
Taximetriștii din Piatra Neamț vor tarife mai mari

Ghid în 4 paşi pentru alegerea cărţii potrivite pentru tine în citirile de tarot

Dacă etalezi pentru prima oară cărţile de tarot trăieşti o senzaţie de mistic pe care nici un alt joc nu o mai oferă. Şi este normal să fie aşa pentru că în jocul de tarot cărţile au o încărcătură mistică pe care nu o poţi ignora.

Dar ca să treci cu brio peste această încercare o să îţi dăm un pont, mâna stângă=mâna recunoscută drept mâna intuitivă. Facem deci pentru tine un scurt ghid în 4 paşi pe care va trebui de aici înainte să îl adaptezi la stilul tău unic de tarotist.

Metoda 1

Începe evident cu amestecarea cărţilor de tarot şi nu te grăbi să le etalezi pe masă. Este adevărat că etalarea este cele mai important pas din interpretarea cărţilor de tarot dar pregătirea cărţilor înainte de acest pas este şi ea una extrem de importantă.

Deci hai să vorbim despre prima metodă de alegere a cărţilor de tarot, metoda considerată general aplicabilă de către tarotişti. Metodă în sine poartă numele de metodă de retragere şi în nici un caz nu este una complicată aşa cum vei vedea mai jos.

Amesteci cărţile, le poziţionezi în mâna stângă şi le înclini uşor astfel încât o parte din ele să cadă pe masă. În acel moment va trebui să alegi cartea din vârf, cartea cu care vei iniţia de altfel sesiunea de citire a cărţilor de tarot.

Metoda 2

Cu siguranţă că ai accesat tarot online şi ai văzut în ce constă o sesiune de etalare de cărţi. Dar în online lucrurile sunt virtuale, cărţile se împart automat, pe când la tine acasă o să trebuiască să faci totul de unul singur.

Dar nu te speria, lucrurile sunt mai uşoare decât par pentru că suntem siguri că până acum ai mai jucat cel puţin un joc de cărţi împreună cu familia sau prietenii. Fie că a fost vorba despre şeptica copilăriei sau despre jocul de poker al maturităţii, la un moment dat ai fost pus în postura să faci cărţile de joc.

Şi aşa cum se obişnuieşte la majoritatea jocurilor de cărţi, ai cerut celui din stânga ta să taie cărţile, adică să le împartă în două teancuri. Apoi le-ai unit din nou, ai luat cartea de sus şi ai început să o împarţi atât la jocul de poker cât şi la cel de şeptică în sensul acelor de ceas.

Exact la fel va trebui să procedezi şi la jocul de tarot, însă aici există o mică diferenţă. Cum îţi etalezi cărţile doar pentru tine este logic să ţi le şi împarţi singur. Nu ai la cine să apelezi aşa că amestecă cărţile, taie-le cu aceeaşi procedură şi pune cartea de deasupra pe masa de etalare.

Metoda 3

În mod cert ai participat la multe jocuri de cărţi unde ai observat tipologii  diverse de amestec al cărţilor. Unii aleg să le amestece la rapid şi să sară peste partea de tăiere în timp ce alţii sunt calmi şi meticuloşi şi în nici un caz nu ratează tăierea.

Dar ai întâlnit şi jucători care odată ce prind cărţile în mâna parcă uită unde sunt şi le amestecă la nesfârşit. Şi continuă să o facă evitând parcă momentul în care trebuie să le împartă celorlalţi jucători şi să iniţieze în acest fel jocul pentru care sunt de fapt în jurul mesei de joc.

Şi suntem la fel de siguri că există la acea masă de joc un jucător care exasperat de aşteptare îi spune celui care face cărţile să le împartă odată pentru că „plânge masa”. Şi vrea nu vrea, cel care le amestecă le dă la tăiere şi începe să decarteze cărţile începând cu cea de deasupra.

Ei bine, sperăm că nu eşti acest tip de jucător pentru că această metodă de alegere a cărţii de tarot tocmai pe acest lucru se bazează. Nu ne dorim nici noi şi nici tu să uiţi că vrei să citeşti cartea de tarot şi să amâni acest lucru timp îndelungat.

Le vei amesteca deci aşa cum se cuvine şi atunci când vei avea acel sentiment că a venit momentul oportun vei întrerupe acţiunea. Şi în nici un caz nu le mai amesteci din nou şi nici nu le mai tai, pur şi simplu iei cartea de deasupra şi aceasta va fi cartea ta de etalare pe care o vei depune pe masa de tarot.

Metoda 4

Este imposibil să nu fi participat la un spectacol de magie unde ai rămas literalmente cu gura căscată la dexteritatea afişată de către magician. Şi în mod inevitabil că aceasta dexteritate era pusă în evidenţă şi de uşurinţa cu care manevra cărţile de joc.

Şi îţi mai aduci aminte când le desfăşura în formă de evantai şi invita pe cineva din public să aleagă de acolo o carte la întâmplare? Persoana respectivă o arăta publicului şi apoi o introducea oriunde în pachetul de cărţi.

Şi magicianul surprindea pe toată lumea când începea să decarteze pe masă cărţile de joc oprindu-se exact la cea aleasă de public. Nu îţi cerem să faci acest lucru, pentru că vrei să îţi etalezi cartea de tarot în intimitatea casei tale, aşa că eşti singur şi nu ai la cine apela.

Dar acest lucru  nu te scuteşte să aplici la rândul tău metoda magicianului şi să o adaptezi pentru necesităţile tale. Aşa că începe cu acţiunea de amestecare energică a cărţilor de tarot şi când consideri necesar opreşte-te la fel de energic.

Este momentul să îţi aminteşti de magician şi să desfăşori cărţile de tarot pe masă în acelaşi evantai bine cunoscut. Doar că de data asta vei alege o carte şi nu o vei mai introduce în pachetul de cărţi ci o vei poziţiona pe masă dând startul unei sesiuni de citire de tarot incitantă.

Concluzie

Dacă te interesează tarotul atunci trebuie să ştii ce etalare foloseşti şi mai ales cum alegi cartea pe care să o etalezi pe masa de joc. Şi odată ce vei stabili stilul de etalare poţi apela la una dintre cele 4 metode de selectare a cărţii de tarot cu care vei deschide etalarea. Alege deci ce consideri că se potriveşte cel mai bine şi lasă-te cuprins de magia inegalabilă a cărţilor de tarot!

(P)

Distribuie știrea:

Etichete: Ghid în 4 paşi pentru alegerea cărţii potrivite pentru tine în citirile de tarot
Articolul anterior
Actualizare: A fost identificat cadavrul găsit ars într-o centrală termică în P. Neamț
Articolul următor
Taximetriștii din Piatra Neamț vor tarife mai mari

Ești de acord? Sau ai altă părere?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed