Intersectia de la gara din Piatra- Neamt va fi complet modificata. Se vor desfiinta cele doua alveole in forma de triunghi dinspre bd-ul Republicii si in locul lor va fi construit un sens giratoriu de dimensiuni mari, foarte asemanator cu cel de la mall-ul NEPI. Informatiile au fost confirmate de viceprimarul Bogdan Gavrilescu in conferinta de presa de ieri de sediul PMP.

Potrivit unor informatii obtinute pe surse, modificarea vine ca urmare a faptului ca pe locul fostei fabrici de prelucrare a lemnului (SIL Bistrita- foto jos) de vizavi de autogara, care apartine TCE 3 Brazi urmeaza sa fie contruit un supermarket Penny si un cartier de tip rezidential care in forma sa initiala va avea cel putin 3 blocuri. Conform acelorasi urse si cei de la Kaufland si-ar fi exprimat intentia sa contruiasca un supermarket in acelasi loc. Magazinul Penny urmeaza sa fie dat in folosinta la inceputul lunii decembrie. Termenele de finalizare ale celorlalte doua investitii nu pot fi inca precizate si din cate se pare, cartierul de blocuri va fi construit de TCE 3 Brazi (firma defunctului Culita Tarata), proiectul fiind acum la stadiul de obtinere a autorizatiilor.

Spre magazine si cartierul rezidential va mai fi creata inca o intrare de pe bd-ul Republicii, printre blocurile cu un singur etaj, deja existente. Aceasta nu va putea fi folosita si ca iesire. Actuala intrare in fosta fabrica, cea de pe str. Bistritei va fi folosita ca principala cale de acces si de iesire din complex, iar sensul giratoriu va fi construit pentru a nu se crea blocaje rutiere. Totodata in fata autogarii s-a prevazut si separarea sensurilor de mers cu jaloane (morcovi) pentru a nu permite celor care ies din viitorul complex sa vireze la stanga si sa se creeze blocaje in trafic. Soferii vor fi obligati sa vireze la dreapta si vor putea intoarce in zona puntii de la strand, in giratoriul de la NEPI.

Potrivit viceprimarului Gavrilescu, costurile reamenajarii intersectiei de la gara vor fi suportate de catre Penny. Cel mai probabil luni, vom putea publica si schitele proiectului noii intersectii.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Sincer, fabrica aia strica tot aspectul orașului, mai ales când te urcai în telegondolă. Vedeai niște ruine de toată frumusețea.

  2. Un parc era mai util pt oraș, orășeni și in special pt copii.
    Supermarket, mol, în țările cu apă caldă se fac la periferie. Centrul are nevoie de spații verzi adevărate , nu cu tuia, piste de biciclete și străzi pietonale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.