Reabilitarea drumurilor din comuna Gîrcina este in plina desfasurare in aceasta perioada. Potrivit primarului Mihai Gontaru, in comuna mai sunt 5 km de drumuri care urmeaza a fi modernizate.

In aceste zile se afalteaza si drumul de la intrare in comuna (Ocol) pana in centrul localitatii. Cei 2 km de drum care tranziteaza Gîrcina sunt in administrarea Consiliului Judetean Neamt. ”Am  facut solicitari inca din 2018 pentru reabilitarea acestui drum si iata ca ne-a venit randul. Suntem una dintre comunele cele mai apropiate de Piatra Neamt si ar fi fost pacat sa ramanem chiar noi cu o infrastructura nemodernizata”, a declarat primarul Mihai Gontaru.

Si drumul judetean din Almas, in lungime de 3 km (de la intersectia cu drumul national pana la manastire) va fi modernizat zilele urmatoare, evident, tot cu bani de la Consiliul Judetean Neamt. ”Multumesc Consiliului Judetean Neamt si presedintelui Ionel Arsene pentru ca au dat curs solicitarilor noastre. Cele doua drumuri judetene de pe teritoriul Gîrcinei sunt foarte importante, pentru ca duc spre obiective turistice naturale sau ecumenice. Odata cu modernizarea celorlalte strazi, in scurt timp, in comuna Gîrcina nu vom mai avea drumuri neasfaltate”, a mai precizat Mihai Gontaru.

Din 2019 pana acum, in Gîrcina s-au asflatat si 2,5 km de drumuri comunale, lucrari facute cu bani din bugetul local, ceea ce inseamna ca acesta este administrat corect, pentru ca in ultima perioada, in comuna s-au facut multiple investitii cu bani proveniti din resurse proprii, performanta cu care foarte putine comune se pot lauda. Mai urmeaza asfaltarea a inca 5 km de drumuri comunale, in doua etape (2 km + 3 km) si montarea de statii de autobuz, cu bani tot de la bugetul local, pentru ca proiectele depuse prin CNI (Compania Nationala de Investitii) au cazut odata cu schimbarea guvernului in 2019.

In aceste zile se fac reparatii la imbracamintea asfaltica si pe drumul comunal dintre centrul Gîrcinei si Cuiejdi.

Astfel, dupa ce vor fi asfaltati si cei 5 km de drum comunal, in Gîrcina nu vor mai exista drumuri neasflatate.

Mihai Gontaru a preluat functia de primar interimar de doar 2 ani si cateva luni, perioada in care comuna Gîrcina a cunoscut schimbari importante. El a intrat in politica in anul 2016 si tot in 2016 a candidat pe listele PMP, fiind ulterior ales viceprimar, apoi primar interimar la sfarsitul anului 2017, cand fostul primar a trebuit sa paraseasca functia in urma unei condamnari.

Citeste si Gîrcina- Noi investiții, în dispensar și școală. Primarul Gontaru: ”Am ieșit de pe lista rușinii”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.