O adolescenta din Piatra- Neamt a pus pe jar politistii, dupa ce a anuntat la 112 ca a fost rapita, legata de picioare si sechestrata, lasand sa se inteleaga ca ar fi victima unei grave infractiuni, cu aceleasi elemente ca in cazul Caracal. Ulterior, s-a constatat ca de fapt, minora era pusa pe glume si a vrut sa faca o farsa. A fost identificata si amendata. ”La data de 16 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Piatra Neamț au fost sesizați prin apel unic 112 de către o tânără, cu privire la faptul că a fost răpită, legată la mâini și dusă într-o locație necunoscută.

În timpul convorbirii efectuate cu operatorul 112, și ulterior cu Dispeceratul IPJ Neamț, apelanta a oferit mai multe informații eronate, refuzând să dea detalii cu privire la identitatea sa, autorii răpirii sau semnalmentele acestora, precum și locul din care ar fi fost răpită.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că apelul a fost efectuat de către o minoră, de 15 ani, din Văleni, care a fost identificată în timp ce se afla împreună cu familia sa la domiciliu și care a declarat că a dorit să facă o farsă.

Minora a fost sancționată contravențional conform OUG 34/2008 pentru apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112 și pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție.

De asemenea, mama minorei, a fost sancționată contravențional conform Legii 61/1991 pentru neluarea de către părinți spre creștere și educare a unui minor în vărstă de până la 16 ani”, informeaza IPJ Neamt.

Serviciul de Urgență primește anual peste 15 milioane de apeluri false, două treimi din acestea fiind glume proaste, reclamații privind serviciile companiei de cablu sau întrebări despre ora exactă, potrivit unei statistici din anul 2016. Doar 1% dintre cei care folosesc 112 pentru distractie, sunt identificati si sanctionati. Amenda este de 500 de lei.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.