Axialul de mai deschide o data, tot ilegal. Anuntul este facut de cine altcineva, decat de Ionel Arsene, pentru care a devenit o obisnuinta sa inaugureze santiere in lucru sau spitale nefunctionale, de dragul imaginii si in detrimentul populatiei care se expune la pericole la indemnul unui lider politic.

Drumul judetean dintre Izvorul Muntelui si Durau a fost inaugurat anul de trecut cu baloane rosii PSD, in campania electorala pentru alegerile locale. Desi lucrarile la drum nu fuseserea nici pe departe terminate, s-a organizat o falsa inaugurare si s-a permis circulatia rutiera, fara ca drumul sa corespunda din punct de vedere al sigurantei rutiere, pentru ca era efectiv un santier. In luna octombrie, drumul a si fost inchis de autoritati.

La inceputul lunii octombrie, Politia Rutiera Neamt a transmis ca politistii nu au primit nicio notificare de la administratorul drumului, adica de la Consiliul Judetean Neamt, prin care sa se anunte ca drumul este deschis circulatiei publice, deci cei care se aventureaza pe traseul respectiv, sunt in afara legii si pot fi amendati. Apoi s-au dat si amenzi, dar au aparut si primele accidente, in timp ce propaganda PSD-Arsene sustinea sus si tare ca drumul a fost deschis legal. Ulterior, la captul dinspre Izvorul Muntelui au fost montate bariere.

Ieri, Arsene a si recunoscut ca anul trecut drumul era in lucru, dupa cum reiese dintr-o postare pe contul lui de facebook: ”În perioada cât nu s-a circulat pe Axial, Romsilva a executat lucrările necesare pentru corectarea torenților din vecinătatea drumului, astfel încât să nu se mai înregistreze scurgeri de aluviuni pe partea carosabilă”. Este clar ca daca s-a lucrat la torenti, drumul nu avea cum sa fie finalizat. Totodata, prin declaratia de mai sus, Arsene își da singur cu firma-n cap, pentru ca este evident acum ca a inaugurat un santier, mintind populatia ca Axialul a fost reabilitat.

Tot santier este si astazi Axialul, insa Arsene anunta (pentru a doua oara in mai putin de un an) ca se poate relua circulatia incepand cu 15 mai, ceea ce este de o inconstienta greu de imaginat. Axialul (si nici un alt fel de drum) nu poate fi redat circulatiei publice, pana nu se face receptia lucrarilor. Asta inseamna ca o echipa din care fac parte si reprezentanti ai beneficiarului (in cazul de fata CJ Neamt), merge sa inspecteze lucrarea si sa constate daca aceasta corespunde din toate punctele de vedere, inclusiv al sigurantei rutiere (indicatorare, parapeti, calitatea asfaltului, etc.) Daca se gasesc nereguli, acestea de remediaza de constructor, apoi de poate face receptia lucrarilor, adica CJ Neamt semneaza de primire. Abia atunci se poate deschide drumul circulatiei publice. Ori pana la aceasta ora, CJ Neamt nu a anuntat nicaieri ca s-a facut receptia lucrarilor. Altfel, nu ar mai fi existat la ambele capete ale drumului, indicatoare cu ”Accesul interzis tuturor vehiculelor”.

Pana nu se incheie aceasta etapa (receptia) Axialul nu poate fi redat circulatiei publice, iar soferii care se aventureaza pe el risca sa fie implicati in accidente, ori sa fie amendati de politisti.

Ca lucrarile nu sunt nici pe departe finalizate (deci este imposibil sa se fi facut receptia),se poate vedea si pe imaginile facute publice ieri de Arsene pe facebook. In spatele lui, in timp ce vorbeste la camera, se pot observa echipe de muncitori lucrand plus un utilaj in mijlocul drumului.

 

 

Ionut CORFU

2 COMENTARII

 1. Daca circuli pe un drum care are indicatorul mentionat in articol, asigurarea CASCO nu valideaza decat daca ai clauza “circulatia in afara drumurilor publice”.
  Un risc in plus.

 2. Dacă nu sunt indicatoare, de unde să știe șoferii ca drumul e închis? Nedeschis, nereceptionat, mă rog.
  Dacă e nereceptionat, de ce s-au cheltuit bani pentru înlăturarea zăpezii și materiale antiderapante iarna? Adică tot șoferii sunt buni de plată?
  Baronii taie pamblici 😉 și umflă baloane, își iau parandaratul (ca să aibă ce cheltui prin procese ca să câștige) și fraierii sunt puși să plătească.
  Halal!
  Așa sa-ti ajute Dumnezeu, baroane!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.