Din data de 16 octombrie 2014, trebuiau sa inceapa platile la subventia pe suprafata. La noi in judet ele au inceput cu dreptul, fara probleme. Ba chiar si cu un avans substantial in ceea ce priveste pregatirea procedurilor de plata.

Mihai Dorneanu, directorul APIA Neamt:
“Noi am finalizat toate controalele in teren si autorizarile la plata la primul termen fixat, cel din 15 octombrie. Asta a fost posibila ca urmare a eforturilor deosebite depuse de salariatii de la APIA Neamt. Cand a fost nevoie au stat la serviciu pana seara tarziu, au lucrat si week end. Tin sa le multumesc pentru asta. Asa a fost posibil ca, acum, sa avem deja 75 la suta dintre fermieri preluati pe listele de plata, adica li s-a intocmit dispozitiile de plata. Prin lege, verificarile in fermele vegetale au ca termen de finalizare data de 16 octombrie. Noi ne-am stabilit o tinta, pe care cu siguranta o vom atinge. Ne-am propus ca toate controalele privind plata unica pe suprafata sa le finalizam pe 30 septembrie. Cum spuneam, pentru asta, oamenii de la APIA Neamt au lucrat si in weekend. Am vrut sa terminam mai repede controlul in teren, pentru ca sa avem timp sa eliberam autorizatiile de plata, plati care sunt programate sa inceapa de pe 16 octombrie 2014. Interesul nostru este ca fermierii sa-si primeasca la timp subventiile. Ca au mare nevoie de bani pentru inceperea ciclului agricol.”

Din 16 octombrie, s-a autorizat plata a 50% din subventia europeana acordata fermierilor care au depus cereri de plata in cadrul Schemei de Plata Unica pe Suprafata pe 2014. De cei 69 de euro platibili in avans vor beneficia toti fermierii pentru care s-a efectuat verificarea necesara conditiilor de eligibilitate. In campania 2014, cuantumul pentru plata pe suprafata este de 156,89 euro/ha. In judetul Neamt au fost depuse 28.200 cereri, pentru o suprafata totala de 175.105 ha.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.