Comunicat de presa, Primaria Piatra- Neamt: Primarul Dragoș Chitic a semnat astăzi contractele de finanțare pentru încă doua proiecte europene care vor fi implementate în Piatra-Neamț în perioada următoare și vor fi finanțate în cadrul POR 2014-2020 în proporție de 98%, contribuția proprie fiind de doar 2 %.

Este vorba despre două dintre cele trei grădini publice urbane care vor fi realizate în Piatra-Neamț din fonduri atrase de la Uniunea Europeană :

– Realizarea unei grădini publice urbane în cartierul Speranța , în valoare de 410.793 euro;

Proiect (propunere) gradina publica, Speranta

 

– Realizarea unei grădini publice urbane în cartierul Văleni, în valoare de 559.451 euro.

Proiect (propunere) gradina publica, Valeni

Dragoș Chitic : „Așa cum am mai precizat, atragerea de fonduri europene reprezintă o prioritate pentru municipalitatea pietreană și o soluție pentru dezvoltarea accelerată a orașului în următorii 3 ani. Sunt depuse până la această dată pentru finanțare un număr de 32 de proiecte dedicate municipiului Piatra-Neamț care însumează peste 92 milioane de euro.             Dintre acestea 4 au fost deja aprobate, 12 au primit aviz favorabil  în etapa de evaluare  a eligibilității și tehnico-economică și sunt în faza de precontractare iar alte  proiecte ,16 se află în faza de evaluare tehnico-financiară, la organismele competente.

Mă voi bate pentru fiecare cent care poate fi adus în orașul nostru din fonduri europene.  Vom continua să tratăm cu maximă seriozitate accesarea banilor europeni și în următoarea perioadă, pentru a atrage cât mai multe fonduri  în Piatra-Neamț și pentru  a implementa cu succes proiectele europene pregătite.  Revin cu solicitarea adresată actualilor guvernanți de a trata cu responsabilitate gestionarea banilor europeni destinați autorităților locale pentru ca proiectele pregătite de primăriile care s-au preocupat să le realizeze și să le depună în termen să primească întreaga finanțare necesară.”

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.