Un grajd a luat foc la Moldoveni, judetul Neamt, dupa ce a fost lovit de trasnet in timpul furtunii de noaptea trecuta. A ars acoperisul si 300 kg de porumb boabe, informeaza ISU Neamt:

”Miercuri, 20.09.2017, la ora 23:06, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în localitatea Moldoveni. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat nouă pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Roman şi şase pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Moldoveni.

În urma evenimentului au ars acoperişul unui grajd, confecţionat din astereală din lemn şi învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de cca. 20 mp, elemente de tâmplărie şi cca. 300 kg porumb boabe.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost ,,trăsnet”.”

Dupa cateva ore, un incendiu a izbucnit si la Vanatori Neamt, unde au ars acoperisul unei locuinte si o anexa:

”Noaptea trecută la ora 03:46, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă particulară în localitatea Vânători Neamţ, str. Şcoala Veche. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat unsprezece pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un autocamion de intervenţie din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ şi un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Vânători Neamţ.

În urma evenimentului au ars acoperişul locuinţei, confecţionat din astereală din lemn cu învelitoare din draniţă şi tablă tip ţiglă, cu o suprafaţă de cca. 250 mp., o anexă, confecţionată din lemn cu învelitoare din draniţă şi plăci de azbociment, cu o suprafaţă de cca. 150 mp. Lupta cu flăcările a pompierilor tîrgnemţeni a durat aproximativ 3 ore.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost ,,scurtcircuit la un cablu electric defect”.”

Si la Roman a fost nevoie de interventia pompierilor miercuri, la un incendiu izbucnit la o magazie, in care se aflau stupi de albine:

”Miercuri, 20.09.2017, la ora 11:16, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o magazie în municipiul Roman, str. Alba Iulia. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat zece pomieri militari cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.

În urma evenimentului au ars douăzeci de stupi pentru albine din lemn, fără albine, depozitaţi într-o magazie din beton cu o suprafaţă de cca. 5 mp.

Cauza probabilă a producerii incendiului a fost,,foc deschis în spaţii închise”.”

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.