Un reprezentant al Avocatului Poporului va ajunge maine la spitalul din Roman, pentru verificari in cadrul unei anchete a institutiei amintite, legata de cazul Adrianei Cimpoi, gravida decedata dupa ce a ajuns la spitalul respectiv apoi a fost plimbata prin alte 3 spitale din Iasi unde a decedat.

Medicul Maria Andrici, directoarea spitalului Roman a confirmat informatia si a refuzat sa faca alte declaratii, recomandandu-ne sa o contactam maine, dupa ce se incheie vizita reprezentantului Avocatului Poporului, pentru alte detalii. Andrici a refuzat sa ne raspunda si la intrebarea daca la spitalul pe care il conduce a fost facuta o ancheta interna.

Loading...

Potrivit unor surse, Avocatul Poporului s-ar fi autosesizat in acest caz dupa aparitia articolelor de presa.

Georgiana Bianca Cimpoi, din Roman în vârstă de 27 de ani, însărcinată în 21 de săptămâni, a murit pe 8 ianuarie la Spitalul de Boli Infecţioase ”Sfânta Paraschiva” din Iaşi, după ce a fost plimbată prin 4 spitale. Tanara suferea si de un handicap locomotor care o tintuise intr-un scaun cu rotile.

Legistii au stabilit ca decesul s-a datorat unui sindrom de condensare pulmonară şi edem cerebral. În acest caz exista suspiciuni de malpraxis, stabilindu-se ca daca medicii de la Roman ar fi trimis-o mai repede la Iasi, pacienta ar fi supravietuit.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.