Actualizare stire: S-a dovedit ca cei doi care luau la intrebari pe consilierii locali si care vorbeau in numele Kaufland, sunt de fapt impostori

Planul Urbanistic Local (PUZ) si Planul Urbanistic Detaliat (PUD) pentru construirea unui nou supermarket, au fost din nou respinse de consilierii locali PSD- PMP- ALDE, in timp ce consilierii PNL au votat pentru. (Vezi video mai jos!) Cu toate ca s-au facut presiuni asupra lor si la sedintele de comisii, prin prezenta la lucrari a doi reprezentanti ai constructorului, consilierii locali ai coalitiei majoritare din Consiliul Local Piatra- Neamt, nu au cedat si au votat pentru a doua oara contra acestui proiect, din motive pe care ei le considera obiective, si anume, terenul pe care cei de la firma care are tupeul sa se ratoiasca la consilierii pietreni, ar vrea sa construiasca un magazin (zic ei), are probleme juridice mari, cel putin un lot din terenul respectiv fiind la aceasta ora obiectul unui litigiu pe probleme de proprietate.

Si la sedinta de astazi, ca si la precedenta au asistat doi reprezentanti ai firmei de constructii, un jurist si un arhitect care au intrerupt lucrarile sedintei si au abordat pe consilierii care s-au opus proiectului, fara sa ceara acordul presedintelui de sedinta, fapt calificat ulterior in conferinta de presa de viceprimarul Luminita Vîrlan, ca fiind ”cel putin o problema de conduita”.

Dupa cum se poate vedea si pe imaginile de mai jos, consilierii nu s-au lasat intimidati si au raspuns celor doi la obiect, apoi au votat contra proiectului.

Acest proiect are mai multe ”bube”. Pe langa faptul ca terenul respectiv are probleme juridice, mai este o necunoscuta. Nicaieri in documentatia depusa de firma de constructii nu apare numele Kaufland. Asa ca nimeni nu poate fi sigur ca firma carea vrea PUZ-ul, nu se razgandeste dupa obtinerea lui si se apuca sa faca acolo un Cazino de exemplu, sau orice altceva. Normal ar fi fost sa existe un contract sau un orice alt document intre firma de constructii si Kaufland, care sa garanteze faptul ca pe acel teren se va construi ceea se declara.

Si pana la urma, potrivit consilierilor locali, nici cetatenii orasului nu sunt asa de convinsi ca inca un supermarket ar fi foarte necesar pentru oras. De altfel, mai multi consilieri care s-au opus, vociferau: ”Da sa mai faca dom`le Kauflandul asta si niste fabrici ale caror produse sa le vanda in magazinele lor din Romania. Ca au zeci de magazine in tara si vand doar ce se produce in Germania. Daca vor face o fabrica nu ma opun deloc

In conferinta de presa de dupa sedinta de consiliu, primarul Dragos Chitic a afirmat ca in opinia sa, documentele prezentate de respectiva firma sunt in regula si ca proiectul ar fi trebuit aprobat, pentru ca este necesar pentru pietreni.

Luminita Vîrlan a declarat ca ea s-a opus acestui proiect si se va opune pana cand statutul juridic al terenului va fi clarificat.

Cei de la PNL in frunte cu primarul Chitic bat moneda pe faptul ca se pierd niste locuri de munca daca nu se va construi un supermarket, la fel cum au sustinut si in cazul mall-ului de la iesirea spre Bicaz, unde am vazut ca desi se creeaza locuri de munca, ele sunt platite cu salarii minime pe economie, mai mici chiar decat la unele magazine sau cafenele de cartier. (Vezi aici: Salarii de tara de mana a treia la Carrefour)

Daca astazi PUZ-ul ar fi fost aprobat, urmatorii pasi, adica autorizatia de constructie si autorizatia de urbanism nu ar fi avut nevoie decat de semnatura primarului Chitic.

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.