O femeie din Piatra Neamt, care umbla de mai bine de 10 ani prin tribunale pentru a-si castiga drepturile in materie de fond funciar s-a decis sa faca greva foamei. Aceasta i-a acuzat pe reprezentantii Prefecturii dar si pe cei din Primaria Girov de abuzuri si ilegalitati. Protestul sau nu a durat decat cateva ore pentru ca in urma discutiilor purtate cu prefectul judetului, aceasta a renuntat la greva foamei.

Roxana Bursuc
“Parintii mei au mers 20 de ani prin tribunale pentru aceste suprafete de teren, iar in 2003, cu toate ca aveam o hotarare definitiva, terenul de la Caciulesti Han ne-a fost luat. A fost anulat titlul de proprietate de cei din comisie. Atunci au facut un nou titlu, in mod abuziv, pe numele lui Neculai Bancu – decedat inca din 1995. O ruda a celui decedat a vandut aceste teren mai departe, fara a face succesiunea. Terenul a fost vandut unui domn Popescu, care are o pensiune acolo, care l-a vandut mai departe unei firme. Am fost la primarie, dar mi-au spus ca terenul meu apartine acum unei firme din Onesti si ca imi dau un altul in extravilan. Vreau sa vad cine a semnat toate aceste acte. Cine de la Prefectura a dat avizul de legalitate in 2003 si cine din primarie a facut aceste hartii?”

Atat primarul comunei Girov, cat si Prefectul de Neamt, Ioan Vlad Angheluta, spun ca vor relua discutiile cu Roxana Bursuc, pe tema suprafetelor de pamant despre care grevista spune ca au fost date altor proprietari decat celor de drept.

Vasile Olaru – Primar Girov
”Eu am vrut de doua ori sa rezolv problema, dar reclamanta nu a acceptat terenurile pe care i le-am propus noi. Ea vrea niste suprafete pe care exista case. Acum am facut un compromis si am gasit o rezerva in livada de la Turturesti si va primi cei 25 de ari solicitati, iar la Botesti o punem in posesie la limita dintre intra si extravilan, acolo unde exista teren disponibil. Am reusit sa ajungem la un numitor comun, asa ca maine azi voi da drumul fisei premergatoare eliberarii titlului de proprietate”

Ioan Vlad Angheluta – Prefect Neamt.
”Am discutat cu doamna care a initiat o actiune de protest – greva foame, in fata Institutiei Prefectului. Problema in discutie vizeaza doua spete referitoare la restituirea unor terenuri de pe raza localitatii Girov. In prima speta, existand o sentinta definitiva si irevocabila a instantei, i s-a explicat ca nicio alta institutie nu poate nesocoti hotararile justitiei. In cea de-a doua speta, petenta a obtinut sentinta favorabila dar, din motive obiective ce tin de neterminarea procesului de inventariere a fondului funciar, precum si din cauza nenumaratelor probleme referitoare la demiterea/numirea secretarului comunei Girov, nu a fost pusa in posesie. Primarul Vasile Olaru, prezent la discutii, i-a transmis doamnei ca in cel mai scurt timp va solutiona problema respectiva, iar doamna Roxana Bursuc a renuntat la greva foamei”

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.