Un deputat român care se ocupă de problemele şi interesele românilor din afara graniţelor, din dispora, se află în stare critică.
În a opta zi de greva foamei, acesta a leşinat în Parlament şi a fost transportat de urgenţă de către un echipaj SMURD la Spitalul Universitar.
Deputatul neafiliat unui partid Aurelian Mihai se ocupă de problemele cu care se confruntă românii din străinătate, şi a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor că întră în greva foamei. Deputatul este nemulţumit de faptul că Guvernul nu acordă destul sprijin românilor din diaspora şi cere, printre altele, reducerea taxelor consulare.
Cât priveşte starea sa de sănătate, Aurelian Mihai a declarat că este critică. Fost membru PP-DD, în prezent – neafiliat vreounui partid.
Greva foamei nu este reglementată legislativ. Ea este ultima formă de protest a celui care consideră că a încercat soluţionarea problemei pe toate căile. Potrivit legii, grevele pot fi de avertisment, de solidaritate şi greve propriu-zise. Ea poate fi declarată dacă apără interesele economice sau sociale ale salariaţilor şi numai după ce s-a încercat totul. Însă legea nu prevede dispoziţii cu privire la greva foamei sau alte tipuri de grevă.
În anul 2000, un român a decedat dupa 50 de zile de greva foamei. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a fost condamnat la 18 ani de închisoare de către autorităţile italiene. Românul a refuzat să primească hrană, iar trupul său a fost prea slăbit pentru a mai fi salvat.

https://www.youtube.com/watch?v=tx6-7wNxN48

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.