Greva generala din sistemul de sanatate din Romania, inceputa ieri, continua si astazi in 98% din spitalele din tara, a declarat pentru tvmneamt.ro, Iulian Pope, vicepresedintele Federatiei Sanitas. Acesta a spus ca greva va continua pe termen nelimitat si ca in Neamt sunt doua spitale in care s-a recurs la aceasta forma de protest, care nu inseamna neparat iesiri in strada, ci se protesteaza la locul de munca, cu asigurarea urgentelor si a 30% din volumul de activitate, conform legii.

Informatiile legate de judetul Neamt au fost confirmate de Eva Ungureanu, presedinta Uniunii Judetene Neamt a Sanitas: ”La aceasta ora este greva generala in spitalele din Targu Neamt si Roman, unde ma aflu si eu acum. Greva generala este pe termen nelimitat. La Spitalul Judetean Neamt, din cate stiu eu nu se protesteaza, pentru ca sindicatul de acolo s-a dezafiliat de la Sanitas si acum sunt acolo unul sau mai multe sindicate, care nu participa la aceasta greva. Sunt si cativa membri Sanitas in spital, dar extrem de putini si nu pot face singuri greva. Sunt si unele centre sociale din Neamt care sunt solidare cu noi.

Asadar, la spitalul din Piatra- Neamt nu sunt revendicari, toata lumea o duce bine, salariile sunt mai mult decat satisfacatoare, numarul medicilor este conform celor mai inalte standarde, dotarile sunt de ultima generatie iar pacientii nu vor sa mai iasa din spital odata intrati acolo, pentru ca e mai bine decat acasa.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.