Nesimțire fără limite din partea DelGaz Grid, pe o stradă din Piatra Neamț. Compania care își umple conturile din banii românilor, sfidează un oraș întreg, după ce a făcut ferfeniță un sens de mers de pe str. 1 Decembrie 1918 (lângă Biserica Buna Vestire), apoi a lăsat locul exact cum se vede în imaginea de mai jos, fără ca măcar să-l semnalizeze.

Groapa a fost făcută vineri, 23 februarie, însă cei de la DelGaz nu s-au mai obosit să readucă partea carosabilă la starea inițială, lăsând în urmă o groapă care se întinde pe toată banda unu și pe banda doi, rezultând un adevărat pericol public, pentru că locul a rămas nesemnalizat, iar șoferii sunt nevoiți să treacă foarte aproape de axul drumului sau chiar pe sensul opus pentru a ocoli groapa, fără să mai vorbim de cei care o observă foarte târziu sau deloc și se pot trezi direct în ea.

După ce tvmneamt.ro a cerut lămuriri de la primărie, la fața locului a ajuns un echipaj de poliție locală, care a semnalizat pericolul. Deocamdată nu ni s-a putut răspunde și dacă s-a aplicat vreo sancțiune, dar la câteva sute de metri de acest loc, DelGaz săpa de zor astăzi, o nouă groapă, tot pe carosabil.

Later edit: După redactarea articolului, am primit un punct de vedere de la Poliția Locală, prin care suntem informați că locul va fi readus la starea inițială undeva pe la vară, adică după ce vor fi repornite stațiile de asfalt, iar o eventuală sancțiune poate fi aplicată doar de Poliția Rutieră- IPJ Neamț. ”Pentru lucrarea in cauza exista autorizatie privind lucrarile de racorduri si bransamente la retele publice, valabil. Pentru aducerea terenului la starea initiala beneficiarul a incheiat contract cu o firma autorizata, care va realiza asfaltarea imediat ce statiile de asfalt se vor deschide, in functie de conditiile meteo.

A fost contactat beneficiarul care a fost avertizat cu privire la obligativitatea asigurarii corespunzatoare a semnalizarii. Competenta constatarii si sanctionarii contraventionale pentru neindeplinirea acestei ultime obligatii (semnalizare cu balize) excede atributiilor politiei locale, fiind exclusiv atributul Serviciului Rutier din cadrul IPJ Neamt”, transmite Poliția Locală.

I.C.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.