Guvernul Ciolos, a aprobat pe ultima suta de metri, fonduri pentru un construirea unui corp de caldire nou, la Complexul de Servicii pentru Persoane Adulte cu Handicap din Roman. S-au alocat bani si pentru construirea unei noi clădiri în cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni.

Reamintim ca in dimineata zilei de 3 noiembrie, tavanul unei camere din caminul respectiv, in care se aflau mai multe persoane s-a prabusit si a ranit mai multi oameni care se aflau in acel moment in incapere. Vezi mai mult AICI!

Comunicat de presa Prefectura Neamt:

”Guvernul României, printr-o hotărâre aprobată în şedinţa din data de 21 decembrie a.c., a aprobat alocarea pentru judeţul Neamţ a sumei de 22,7 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară, pentru realizarea  a două obiective de investiţii.

Astfel, din suma totală, 11 milioane lei vor fi folosiţi pentru construirea unui corp nou de clădire – Pavilion Central, pentru Complexul de Servicii pentru Persoane Adulte cu Handicap din Roman, iar 11,7 milioane lei pentru construirea unei noi clădiri în cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni.

Aceste două obiective de investiţii, aflate într-o stare avansată de degradare, au fost subiectul unei şedinţe extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) din data de 17 noiembrie a.c. în cadrul căreia a fost aprobată o hotărâre CJSU privind stabilirea măsurilor pentru punerea în siguranţă a beneficiarilor Complexului de servicii pentru persoane adulte cu handicap – Centrul de îngrijire şi asistenţă din Roman şi a beneficiarilor Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Războieni.

 „În baza constatărilor și evaluărilor efectuate de echipe tehnice de specialitate la cele două obiective afectate a fost elaborat şi înaintat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în data de 23 noiembrie, un proiect de hotărâre de Guvern, prin care am solicitat  sprijin guvernamental pentru alocarea resurselor financiare din Fondul de rezervă bugetară, necesare reconstruirii lor, pentru că autorităţile administraţiei publice locale nu dispuneau de aceste fonduri. Astfel, după alocarea acestei sume, cei 31 de beneficiari ai  Centrului de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Războieni şi alţi 50 de beneficiari neuropsihici din Centrul de îngrijire şi asistenţă din Roman, vor putea avea în curând condiţii noi de îngrijire ” a  precizat prefectul Niculina Dobrilă.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.