Inspectoratul General pentru Imigrări anunță că Guvernul Ciolacu a dat undă verde pentru 100.000 de lucrători străini care vor intra în anul 2024 pe piața muncii din România. În martie 2023, în județul Neamț erau 500 de lucrători străini, cei mai mulți, din Nepal (detalii AICI) Inspectoratul General pentru Imigrări informează faptul că, în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 29 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România, aprobată prin Legea nr. 14/2016, cu modificările şi completările ulterioare, Guvernul României adoptă Hotărârea Guvernului nr. 1.338 din 29 decembrie 2023 privind stabilirea contingentului de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă în anul 2024, aceasta fiind publicată, la data de 4 ianuarie a.c., în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.7.

Documentul stabilește, pentru anul 2024, un contingent de 100.000 de lucrători nou – admişi pe piaţa forţei de muncă din România.

Decizia privind stabilirea contingentului din acest an a fost luată având în vedere potențialul de dezvoltare economică a României, necesitatea de a asigura forţa de muncă cerută în unele sectoare de activitate sau meserii, care nu poate fi acoperită de lucrătorii români, dar și pentru a preveni situaţiile în care străinii lucrează în România fără forme legale.

Contingentul de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă se stabilește anual prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul General pentru Imigrări.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.