Guvernul PSD a ajuns la fundul sacului, confirmandu-se astfel previziunile facute de specialisti de-a lungul timpului, dupa maririle aberante de salarii din sectorul bugetar si dupa stoparea absolut iresponsabila a investitiilor de orice fel.

Potrivit B1Tv, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu (ALDE) a intocmit un proiect de lege prin care taxa de mediu (sau timbrul de mediu) pentru autovehicule va fi reintrodusa de la inceputul anului viitor, urmarindu-se astfel, cresterea incasarilor la bugetul consolidat. Legea va fi gata pana la aprobarea bugetului. Taxa a fost eliminata la inceputul anului 2017 la propunerea liderului PSD, Liviu Dragnea, ca masura în celebrul Program de Guvernare cu care PSD a castigat puterea in decembrie 2016, dar care dupa cum se vede, acum se intoarce impotriva romanilor.

„Aşa cum am spus de nenumărate ori, nu este vorba de o taxă de poluare, sau timbru de mediu sau o altă denumire care să includă cuvântul taxă. În schimb, am susţinut şi susţin în continuare că poluatorul plăteşte şi nu numai în cazul emisiilor de CO2, şi în cazul deşeurilor şi în celellate cazuri, cel care poluează trebuie să plătească”, a declarat Gratiela Gavrilescu luni la Ploiesti.

Taxa de mediu ar urma sa fie platita de fiecare data cand se face ITP-ul, sau ar putea fi introdusa in impozitul pe masina. Taxa va fi calculata in functie de gradul de poluare.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Planul bine pus la cale, dă roade.
    Au facilitat cumpărarea de hârburi din UE, tot calicul și-a luat mașină (avea nevoie, sau nu avea), s-a umplut țara de tigăi pe patru roți (a se vedea aglomerația de peste tot), iar acum le taxează!
    Super-tare!
    La capitolul idei pentru fentat prostimea, ăștia stau foarte bine. Cel mai bine!
    Orice beneficiu e un măr otrăvit. Asta trebuie să priceapă prostimea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.