Pe primarul Andrei Carabelea, l-a izbit ieri realitatea drept in freza. A vazut ca nu e ca pe facebook.

Andrei Carabelea a anuntat in urma cu cteva zile pe facebook, unde si-a mutat biroul de un an de cand e primar, ignorand metodele clasice si profi de comunicare (pe model PSD-Arsene), ca iese in strada sa se intalneasca cu pietrenii si sa le asculte problemele, crezand ca va avea succes ca Piedone la Bucuresti. Intalnirea era anuntata pentru ieri (15 septembrie) la ora 17, in zona Tic Tac din cartierul Darmanesti.

Numai ca realitatea din strada s-a dovedit a fi alta decat cea de pe facebook, unde primeste el like-uri si laude de la lingăii de serviciu, de partid sau de ONG. La intalnirea cu pietrenii nu a venit nimeni. Nimeni, inseamna nimeni, niciun om. Crunta experienta ”de la firul ierbii”, a fost impartasita de primar… normal, tot pe facebook. Si daca tot nu-l baga nimeni in seama prin Piatra- Neamt, a luat-o de unul singur la pas prin cartier, prin locuri neumblate nici macar in campania electorala. ”Recunosc că am rămas puțin surprins pentru că eu la ora 17:00 am fost în zona Tic-Tac pentru a discuta cu pietreni de acolo. Însă am constatat că nivelul de interes exprimat pe facebook nu este întotdeauna identic cu cel din teren.

 Cu toate acestea am fost în mai multe zone ale cartierului pentru a-mi îndeplini scopul vizitei. Și am vizitat cinematograful Cozla, care va intra în următoarele luni în reabilitare. Am mers și în Piața Dărmănești, unde am vorbit cu piețarii, iar apoi am vizitat unul din zecile de locurile de joacă care anul trecut arătau dezolant”, suspina primarul celor 7.000 (de voturi) in mediul virtual.
foto: primarul Carabelea, hai hui prin Cartierul Darmanesti (sursa: facebook- Andrei Carabelea)
Daca tot si-a luat o lectie usturatoare de la pietreni si a vazut si el ca una e Facebook si alta e viata din cartiere, ar trebui acum sa se intrebe (si sa-si dea palme singur in oglinda) cât de relevant si de reprezentativ a fost sondajul acela facut in bula lui de pe facebook, in urma caruia a desfiintat Parcul Zoo (astazi cu lacatul pe poarta), un simbol al orasului numit alta data ”Perla Moldovei”, pe vremea cand Carabelea nu visa nici macar la PDL si cu atat mai putin la PNL.
Si daca tot a observat ca locurile de joaca din Darmanesti arata dezolant, se poate rezolva cu firma aceea cu sediul in Germania, care a facut in strand cel mai modern loc de joaca din Europa de Est, de aproape 100.000 de euro.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Nenea Primarul, coboară bre cu picioarele pe pământ ,realitatea e cruntă bre,păcat că ești tânăr și te ocupi de f.sau crezi in el.iao bre din casa în casă și întreabă locuitori ce vor,lasă pupincuriști mata că la următoarele alegeri ramai pe drumuri bre,biroul lui mata fâl in aer liber printre oameni.ca sărăcia e mare.Dar corupția e gigantica.va urez succes!

  2. Chiar as vrea sa îl cunosc pe ăla care se duce la mirosit obielele cinefililor din acest select cartier, Dărmănești .
    Acum când sunt zeci, sute de aplicații online și de canale video tv, cu câțiva lei pe lună să stai într-o sală dimpreună cu alti zeci de oameni e nu știu cum să zic .
    Acolo se spală niste bani .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.