La finele aceste săptămâni, mai exact sâmbătă, 19 septembrie, se vor disputa partidele primei etape din noul sezon al diviziei A de handbal feminin care, la fel ca în stagiunea trecut, va fi format din două serii. Din seria A, o serie care cuprinde 11 echipe, face parte și HCF Piatra Neamț, una dintre cele mai vechi grupări care activează în eșalonul 2 handbalistic. Formația pregătită de Dan Valentin va debuta în noua stagiune cu un meci în deplasare, la Ploiești, cu Activ Plopeni, o grupare care a pus de multe ori probleme fetelor de la Piatra Neamț. Handbalistele pietrene au început destul de devreme pregătirea noului campionat, cu antrenamente fizice și tehnico-tactice, la sala Ceahlăul și Polivalentă.

Față de stagiunea trecută, HCF a pierdut 3 piese de bază, Luminița Hrițcu, Andreea Ghiuzan și Ioana Iroftei. Toate aceste sportive mai au contract cu gruparea pietreană, însă din diferite motive nu s-au prezentat la reunirea lotului. „Aceste sportive se află în continuare sub contract cu noi și eu încă le aștept la echipă. Dacă nu vor veni voi cere suspendarea lor, pentru că nu e normal să pleci de la un club fără să spui motivul. Voi cere suspendarea lor și nu vor putea juca la alte echipe, dacă vor alege să meargă în altă parte. Eu totuși sper ca Hrițcu să revină, de asemenea mă aștept să se întoarcă și Ghiuzan, care traversează o perioadă mai dificilă, singura despre care nu știu nimic este Iroftei, care a terminat facultatea și nu ne-a anunțat că pleacă. Federația a impus un regulament ca toate junioarele să semneze cu cluburile de care aparțin pe 5 ani, adică până la 23 de ani, aceasta este situația și la sportivele mele, și în consecință ele aparțin de HCF“, a spus antrenorul Dan Valentin.

După plecarea acestor sportive, tehnicianul pietrean a fost nevoit să se orienteze către alte jucătoare și, așa cum este strategia clubului de mai mulți ani, la echipă au fost aduse mai multe junioare de la liceele cu program sportiv din zona Moldovei, cu care HCF a avut și are o colaborare foarte bună. Pe lângă antrenamentele de pe plan local, fetele de la HCF au participat la începutul săptămânii trecute la un turneu amical la Bistrița, la invitația antrenorului Horațiu Pașca, ocazie cu care a fost prezentat și lotul echipei CSM Bistrița, grupare care activează în seria B și care are ca principal obiectiv promovarea în Liga Națională.

În primul meci, HCF Piatra Neamț a pierdut cu 21-30 în fața gazdelor de la Bistrița, după ce la pauză gazdele conduceau doar cu 12-14. Cele două formații au jucat un al doilea meci, încheiat tot cu victoria gazdelor, scor 31-21. În ultima partidă a turneului, handbalistele pietrene s-au impus cu 30-20 în fața junioarelor de la LPS Bistrița.

În aceste partide, tehnicianul pietrean a folosit toate jucătoarele din lot și a apreciat jocul echipei sale în prima dispută cu fetele de la Bistrița. „M-a surprins invitația făcută de clubul bistrițean, ocazie cu care gazdele și-au prezentat și lotul. M-a mulțumit jocul echipei din prima partidă, unde am fost aproape egale cu adversarul până în minutul 50, când am primit 5 goluri pe final. Am întâlnit o echipă a Bistriței foarte bună, cu 3 jucătoare de Ligă Națională, cum ar fi Cetățeanu, Vârtic și Chirilă, și care va promova la pas în primul eșalon. Am văzut lucruri bune la echipa în primul meci și asta îmi dă mari speranțe. La noi vorbim din nou de un moment zero, avem un lot foarte tânăr la dispoziție, este un campionat de tranziție, iar obiectivul este locurile 6-7. Este o serie echilibrată și sper să repetăm rezultatele din sezonul trecut“, a mai declarat Dan Valentin.

Lotul lui HCF Piatra Neamț pentru noua stagiune a diviziei A este format din Mădălina Bejan, Ștefania Manolache și Andra Brăduleț – portari, Andreea Molnar, Ioana Hușovschi, Simona Miron, Oana Rotaru, Bianca Marian, Rebeca Roșca, Maria Stan, Anca Oancea, Andreea Creangă, Raluca Balint, Laura Perea, Alexandra Codreanu, Denisa Ceaușu, Ana Maria Apopei și Andra Șuta – jucătoare de câmp.

Partida dintre Activ Plopeni și HCF Piatra Neamț se joacă sâmbătă, de la ora 12, în runda de debut, rundă care mai programează jocurile: CS Buzău – CSU Târgoviște, Știința București – Spartac București, Știința Bacău – Danubius Galați și CSM II București – Șc. 181 București. Universitatea Constanța va sta.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.