Handbalistul ajuns șef la politia Neamț, nu vrea sa de ochii cu presa. Dupa luni de zile de proteste, al doilea om in IPJ Neamt, comisarul sef Leonard Bibirig, a adresat o invitatie către Sindicatul Europol Neamt, sa poarte discutii privind problemele semnalate de politisti, relatiile dintre cele doua parti, fiind extrem de tensionate, dupa e politistii au fost sicanati continuu de șefii lor, in timpul desfasurarii unor actiuni sindicale. Sindicalistii au cerut ca la discutii sa participe si presa. Raspunsul comisarului Bibirig, a fost că discutiile nu pot fi atat de transparente, iar prezenta presei ar fi inoportuna.
Prin aceasta abordare, adjunctul sefului IPJ Neamt nu a facut decat sa toarne gaz pe foc in relatia cu sindicatele. Printre politistii din Neamt este considerat un pilos, ajuns in functie cu sustinere politica. Fara sa fi avut vreodata macar o ora de munca prestata in operativ, fara sa fi completat vreodata macar un proces verbal si fara sa cunoasca realitatile muncii de politie, a ajuns in ditamai functia de conducere, din care coordoneaza activitati in teren.
Bibirig a fost handbalist, apoi a ajuns seful mascatilor de la Vaslui. Dupa schimbarea puterii politice in 2019, a ajuns prin imputernicire, adjunct șef la IPJ Neamt. Dupa 6 luni, i-a expirat imputernicirea, insa a fost prelungita cu inca 6 luni. Dupa expirarea prelungirii, pentru o scurta perioada s-a intors in IPJ Vaslui, apoi a revenit tot prin împuternicire, adjunctul sefului IPJ Neamt, functie in care este si acum.
Reactia Sindicatului Europol la refuzul comisarului Bibirig de a purta discutii in prezenta presei, este una cat se poate de dura, acesta fiind acuzat de porniri comunistoide, lasitate, frica si neputinta. ”Acum două zile solicitam conducerii IPJ Neamț să organizeze o conferință de presă în care să fie discutate, deschis, transparent, corect și echilibrat problemele polițiștilor și cerințele societății civile vivazi de serviciul polițienesc.
Solicitarea a venit după ce am fost invitat la discuții private cu domnul Comisar Șef de poliție Bibirig Leonard, împuternicit adjunct al șefului IPJ Neamț, care a înțeles, probabil, că protestele organizate în fața sediului Poliției Roman conțin revendicări personale.
Managerii decăderii și subjugării politice a Poliției Române nu vor recunoaște niciodată că sistemul este cuprins de cancerul mafiei politice și ‘infracționale’! Întotdeauna a fost așa!
Preferă să stea în mirosul putreziciunii gunoiului de sub propriile fotolii, adunat în zeci de ani de strategii distrugătoare.
Cum era de așteptat, lașitatea, frica, neputința, confortul iresponsabilității, groaza față de întrebările ziariștilor, vidul profesional din (ne)măsurile manageriale folosite pentru asigurarea siguranței cetățenilor, au dictat un refuz categoric!
Problemele sistemului sunt și problemele cetățenilor și invers!
Ochelarii de cal, dopurile în urechi și mersul pe sârma întinsă de partidele politice au rupt legătura poliției cu societatea!
Dumneavoastră, managerii din Poliția Română, trebuie să înțelegeți că cetățeanul e suveran, că lupta sindicală nu mai înseamnă jocul de-a ‘ Nu te supăra frate ‘ jucat până acum cu sindicatele de casă!
Reiterez, folosind cuvintele dumneavoastră, că problemele pot fi rezolvate doar dacă sunt recunoscute și discutate împreună, cetățeni, presă, sindicate, factori decidenți!
Nu veți câștiga niciodată respectul populației și al polițiștilor dacă stați ascunși după fusta politicului și paravanul rușinii!
Din partea noastră bulina neagră!
Cu siguranță și reprezentanții mass-media gândesc la fel!
Cănărău Ioan, președinte!
P.S. ‘Nedestinate publicității’ nu pot fi răspunsurile dvs. către organizațiile sindicale!
Încetați să mai impuneți reguli și obligații altor entități!
Tentativele comunistoide de a pune pumnul în gură și bețe-n roate nu ne intimidează!”, transmit sindicalistii Europol Neamt.
Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Daca are Hanbalistul BIBIRIG LEONARD RELATII care sa il sustina fara LICEU MILITAR sau ACADEMIE MILITARA este o gresala din partea MINISTERULUI DE INTERNE . Trebuie sa fie schimbat din functie si trimis la munca dupa CALIFICARE SA . Eu am fost in audienta la dansu si nu am rezolvat nimic deoarece cand eu vorbeam despre necazul meu hanbalistul se uita prin colile de scris si nu imi dadea importanta la ceia ce eu vorbeam .Sau intrau angajati sa il deranjeze ,anumea cand ma aflam in audienta . Repet NU AM FOST AJUTATA CU NIMIC ,din contra am primit o Comunicare acasa pe data de 7 februarie 2021 ca eu am INTERDICTIE SA CONDUC MASINA PE O PERIOADA De 60 zile ,incepand cu NOIEMBRIE si DECEMBRIE 2020 Semnatura BIBIRIG LEONARD si semnatura Sefului de la POLITIA RUTIERA . RUSINEEEEE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.