În cabinetele medicale s-a creat haos după ce părinții s-au întors de la școli cu noi cerințe. Ca și cum doctorii n-au fost suficient de aglomerați în zilele dinaintea începerii anului școlar, cu eliberarea noilor avize medicale, elevii au, acum, nevoie și de alte adeverințe care să ateste că sunt sănătoși și pot fi integrați în colectivitate. „Eu nu mai înțeleg nimic. Dacă am eliberat o dată noile avize cu mențiunea „sănătos clinic“, fișa medicală tip nou cu istoricul medical al copilului, de ce mai au nevoie și de adeverință pentru sport, din care să reiasă același lucru? Ne îngropăm în hârțogăraie, îi purtăm pe drumuri și pe bieții părinți, iar peste toate noi trebuie să ne încadrăm în 20 de consultații zilnice, că atât ne decontează Casa de Sănătate și nimeni nu vrea să fie consultat contra-cost“, ne-a declarat, ieri, dr. Mihaela Covrig, președinta Asociației Medicilor de Familie din Neamț.                   

Părinții au început să ia cu asalt cabinetele medicilor de familie și de la o zi la alta aglomerația crește. Acest lucru în condițiile în care noul aviz medical care se întinde pe cinci pagini necesită cel puțin 15 minute pentru a fi completat, iar așteptarea pe la uși se prelungește la un pacient la altul și cu toții își pierd răbdarea.

Medicii de familie eliberează avizul epidemiologic contra-cost, tariful minim recomandat de Asociația Medicilor de Familie fiind de 30 de lei. Unii doctori nu percep această taxă în cazul copiilor sărmani, care abia au după ce bea apă. Trebuie spus și faptul că analizele de laborator solicitate la înscrierea în unele creșe ori la clasa pregătitoare sunt gratuite. Deși nu sunt obligatorii prin lege, părinții sunt nevoiți să se conformeze. Exudatul faringian și coprocultura se fac gratuit la orice laborator din județ aflat în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Neamț, în baza biletului de trimitere de la medicul de familie.

Geanina NICORESCU  

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. […] În cabinetele medicale s-a creat haos după ce părinții s-au întors de la școli cu noi cerințe. Ca și cum doctorii n-au fost suficient de aglomerați în zilele dinaintea începerii anului școlar, cu eliberarea noilor avize medicale, elevii au, acum, nevoie și de alte adeverințe care să ateste că sunt sănătoși și pot fi integrați în colectivitatehttps://tvmneamt.ro/haos-la-cabinetele-medicale-pentru-documente-necesare-elevilor/ […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.