Liviu Harbuz califică drept mizerii încercarea viceprimarului Alin Lehăduș, de a-l discredita pe primarul Andei Carabelea, lansând în spațiul public știrea falsă cu un branșament ilegal, descoperit, chipurile, la domiciliul primarului de Piatra Neamț.

Au început mizeriile specifice unei anumite perioade a campaniei, dar, asta e… Asta arată caracterul unora, arată cât putem, ce ne preocupă. La câte probleme avem, cred că timpul risipit, energia risipită pe astfel de mizerii…. este inutil. Dar, ne supunem realităților și suntem obligați să reacționăm la aceste provocări mizerabile. Acum nu mai furăm curent, furăm apă”, a spus la Monitor TV fostul director de cabinet al primarului, în prezent, autointitulat ”susținător al primarului Andrei Carabelea”.

Referindu-se direct la Alin Lehăduș, Harbuz consideră că acesta a recurs la dezinformare pentru a-și demonstra utilitatea în fața PSD-iștilor, dând dovadă de un anumit caracter și de infantilism politic. ”Din păcate, viceprimarul, schimbând tabăra politică și intrând în PSD, pentru a-și arăta atașamentul față de PSD, a încercat să-l compromită pe primar cu o poveste mizerabilă. Dar, asta arată foarte mult nievelul de caracter și nivelul politic. Eu l-aș caracteriza ca pe un soi de infantilism politic chiar (…) O astfel de informație, folosită, dă dovadă, repet: de infantilism. Adică nici măcar nu e vreun aspect credibil în toată povestea asta. Adică vă închipuiți că primarul și-a făcut un branșament să fure apă?

Liviu Harbuz este omul care l-a lansat și îndrumat în politică pe Lehăduș (pe principiul ”oameni tineri în politică”), în anul 2020, când acesta a intrat în CL Piatra Neamț pe listele Pro România, partid condus la acea vreme în Neamț, de Harbuz. Tot Harbuz l-a sprijinit pe Lehăduș să obțină funcția de viceprimar, după ce Pro România a intrat în majoritatea din CL, alături de PNL și USR. În acest context, Harbuz se arată dezamăgit de omul căruia i-a fost mentor, dar care într-un timp foarte scurt, și-a compromis complet șansa imensă pe care a avut-o în politică ”Pentru mine este o dezamăgire. Eu am investit foarte mult în… hai să zicem între ghilimele omul politic Alin Lehăduș. Sunt dezamăgit, asta e, nimeni nu-i perfect, va suporta consecințele comportamentului politic deviant pe care-l are astăzi și părerea mea este că s-a descalificat”, a spus Liviu Harbuz.

Acesta a mai adăugat că primarul va face și o plângere penală pe încălcarea Legii GDPR, atât pe numele lui Lehăduș cât și pe numele ziaristului (de la oficina PSD) care a publicat știrea falsă, fără să ceară un punct de vedere și de la cel acuzat. Totodată, Liviu Harbuz a mai precizat că ”noi știm și cine a scos documentul din Apaserv”.

Ulterior emiterii documentului făcut public de Lehăduș, Apaserv a mai emis alte două documente, în care scrie negru pe alb că a fost o eroare și că la adresa la care locuiește primarul, nu s-a produs nicio fraudă, adică nu s-a furat nimic, de aceea nici nu au fost sesizate organele de anchetă. Cu toate acestea, în spațiul public a ajuns doar primul document, întocmit la începutul lunii noiembrie 2023.

Declarațiile lui Harbuz din emisiunea de la Monitor TV

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

 1. Mai răsfirați băieți, mai răsfirati!
  Mulți se uita dar puțini înțeleg,cine pe cine sapă, cine pe cine salvează!
  Dl Lehadus trebuie să supraviețuiască acestei lupte, daaaaar, cine se bucură pe bune și cine crede ca se bucură de drept de etapa aceasta?
  Dacă supraviețuiește, are vânt din pupa sa candideze împotriva lui Carabelea, din partea PSD, pe bună dreptate !
  Cine este păpușarul ?
  Avem di tăti!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.