Un ajutor nesperat pentru salvarea cinematografului Dacia Panoramic, ar putea veni chiar din partea HBO. Vestita companie, se pare ca va contribui la reabilitarea cinematografului, prin suportarea costurilor sistemului de incalzire, al cladirii in care este sala de proiectii.

Promisiunea a venit din partea conducerii HBO si i-a fost comunicata lui Victor Purice, prin intermediul lui Alexandru Belc, regizorul documentarului “Cinema mon amour”, documentar care-l are ca subiect pe Victor Purice si situatia dezastruoasa in care era la un moment dat cinematograful din Piatra- Neamt. Celor de la HBO le-a placut foarte mult filmul si au intrebat care ar fi nevoia cea mai arzatoare a cinematografului pietrean, asa venind si promisiunea suportarii costurilor sistemului de incalzire.

Documentarul a castigat deja doua premii la “Festivalul International al Filmului Documentar” de la Sarajevo si se anunta a fi un real succes. Productia va fi prezentata si la un festival de profil la Leipzig, pe 29.10.2015, unde va fi prezent si Victor Purice, acolo urmand sa se stabileasca detaliile sprijinului promis de HBO.

Concretizarea acestei oferte, ar fi cireasa de pe tort in campania mai multor tineri din Piatra- Neamt, care au sarit in ajutorul lui Victor Purice, pentru a salva de la disparitie un obiectiv extrem de important si un simbol al orasului, asa cum este Cinematograful Dacia Panoramic, actiunile lor, aducand din nou spectatori, bani si donatii.

11846738_892134744185938_3505169360017630868_n

Ionut Corfu

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.