Hotelul Victoria din centrul orasului Targu Neamt, pare sa fi devenit principala preocupare a politistilor din urbea de sub cetate. Hotelul a fost calcat de forte de ordine de doua ori consecutiv, o data sambata noaptea si o data duminica, 31 ianuarie. Desi industria HoReCa abia își mai trage sufletul, pare ca cineva vrea cu orice pret sa-i înfunde (financiar vorbind), pe patronii hotelului. Nu ar fi asta vreo noutate in judetul Neamt, pentru ca astfel de metode s-au mai folosit si se folosesc inca, chiar si impotriva presei nealiniate politic.

Revenind la cazul Hotelului Victoria, primul desant al politistilor, din noaptea de sambata, s-a lasat cu o amenda de 10.000 de lei. Spre comparatie, intr-un caz asemanator, in aceeasi noapte, o carciuma din Piatra Neamt a fost amendata cu 750 de lei, dupa cum a comunicat oficial, chiar Politia Neamt. La Hotelul Victoria, au descins nu mai putin de 12 politisti (cand se bateau vreo 200 de tigani in strada, tot la Targu Neamt, intervenea un singur politist). In tot restaurantul erau 9 persoane, insa unul dintre politisti a dedus ca este o petrecere organizata, pentru ca pe o masa era un buchet de flori. Scena pare desprinsa din celebrele scheci-uri cu Garcea.

Degeaba li s-a explicat ca cei 9 clienti sunt doua grupuri total diferite, pentru ca s-a aplicat instant amenda de 10.000 de lei, probabil de vreo 50 de ori mai mult decat s-a incasat pe consumatia mesenilor prezenti in restaurant.

La mai putin de 24 de ore, a mai urmat un control, la acelasi hotel: „Nicio seară fără muuuultă Poliție! Și în seara asta (31.01.2021), un nou control la Restaurantul Hotelului Victoria. Foarte bine. De data asta nu au mai găsit nimic de reproșat. Sau cel puțin așa am înțeles eu, sper să nu primesc o nouă amendă cu dedicație în Poștă”, se arata intr-o postare de pe pagina de facebook a hotelului.

Referitor la ”amenda cu dedicatie” pomenita pe pagina Hotelului Victoria, prin Targu Neamt se vorbeste ca la mijloc ar fi vorba despre razbunarile personale a doi politisti din oras, care fac abuz in serviciu si se folosesc de uniforma pentru a le arata patronilor cine sunt ei. Unul ar fi vrut nu demult sa organizeze la hotel o petrecere cu vreo 40 de invitati, insa a fost refuzat de patroni tocmai pentru a nu incalca restrictiile. Motivele pentru care cel de al doilea politist ar vrea sa se razbune, tin de o poveste de dragoste un pic mai complicata, al carei deznodamant s-a intersectat cu un angajat de la hotel, si care i-ar fi starnit politistului adevarate crize de gelozie.

Ca o fi asa sau nu, ramane sa stabileasca ofiterii de la Protectie Interna din IPJ Neamt. Cert este insa, ca in anul 2021, un important obiectiv HoReCa dintr-un oras turistic, ar putea fi falimentat de niste oameni in uniforma, din motive personale, dar sub pretextul Covid.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.