Campania de prevenire a alunecarilor si caderilor la acelasi nivel a continuat in luna iulie cu o serie de controale intreprinse de inspectorii de munca la 8 agenti economici nemteni. Cu activitate din domenii diverse, precum industria alimentara, industria confectiilor metalice, comert sau fabricarea alcoolului, intreprinzatorii verificati au dat dovada ca nu respecta prevederile de protectia muncii referitoare la prevenirea accidentarilor produse prin alunecari si caderi la acelasi nivel.

Dintre neregulile sanctionate se disting cele legate de lipsa evaluarii riscurilor pentru securitatea si sanatatea lucratorilor, inclusiv la alegerea echipamentelor de munca, a substantelor sau preparatelor chimice utilizate si la amenajarea locurilor de munca. S-a mai constatat lipsa unor atributii si raspunderi in domeniul securitatii si sanatatii in munca, corespunzator functiilor exercitate, care sa fie cuprinse in fisa postului pentru salariati, precum si lipsa semnalizarii securitatii si sanatatii in munca la locurile de munca unde exista risc de alunecare, cadere, asa incat aceste avertizari sa fie cat mai vizibile.

Campania continua pana la finele anului si urmareste constientizarea angajatorilor si a angajatilor in ceea ce priveste necesitatea respectarii cerintelor minime de securitate si sanatate in munca cu scopul de a imbunatati securitatea la locurile de munca a lucratorilor care pot fi expusi unui potential risc datorat alunecarilor si caderilor la acelasi nivel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.