Patru barbati au fost prinsi in flagrant, in timp ce furau lemn din padure, doi la Stanita si doi la Stefan cel mare, anunta IPJ Neamt:

”Polițiștii au confiscat 21 de arbori tăiați ilegal, persoanele bănuite de săvârșirea faptelor fiind surprinși în flagrant imediat după sustragerea materialului lemnos.

Astfel, în seara zilei de 16.08.2017 polițiștii Postului de Poliţie Stăniţa au depistat doi tineri de 25 și 26 de ani, din Dagâța, județul Iași, imediat după ce au tăiat și sustras 6 arbori din speciile stejar şi paltin din pădurea Ocolului Silvic Roman, amplasată pe raza comunei Stăniţa. Materialul lemnos a fost ridicat de polițiști, în vederea confiscării și a fost predat în custodia reprezentatului unității silvice.

În după-amiaza zilei de 17.08.2017, polițiști Secţiei de Poliţie Rurală Ştefan cel Mare au desfășurat activități specifice pentru prindere în flagrant a doi bărbați bănuiți de sustragerea de material lemnos. În urma acțiunii desfășurate, doi tineri de 16 și 23 de ani, din Bârgăuani au fost depistați după ce au tăiat și sustras 15 arbori de esenţă foioase, specia fag, în stare verde, nemarcaţi de către organele silvice, din pădurea amplasată pe raza satului Totoieşti. Materialul lemnos a fost confiscat şi lăsat în custodia Ocolului Silvic Gârcina până la soluţionarea cauzei. În ambele cazuri, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăierea fără drept de arbori şi furtul de material lemnos.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.