Magazinul LIDL de langă McDonald`s din Piatra Neamt, a fost amendat cu 100.000 lei (peste 20.000 de euro), de Protectia Consumatorului Neamț. Sanctiunea drastica a venit ca urmare a faptului că la magazinul respectiv, clienții erau înșelați/furați pe față, după ce li se încasa un pret mai mare la casă decât prețul afișat la raft, la anumite produse. Deocamdata nu se poate ști cu exactitate numărul clienților înșelați de lanțul de magazine din Germania, însă potrivit directorului OPC Neamț, Vlad Ciurea, ”un număr mare de consumatori au fost afectați”.

Comunicat OPC: Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) Regiunea Nord Est Iași a desfășurat, prin intermediul CJPC Neamț, o acțiune de control la un magazin din lanțul deținut de LIDL Discount, din municipiul Piatra Neamt, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu, în cadrul acestei unități.

În urma neregulilor constatate, comisarii CRPC Regiunea Nord Est Iași au aplicat următoarele sancțiuni:

 • amendă contravențională în valoare de 100.000 lei
 • măsura de încetare a practicii comerciale incorecte
 • oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme.

Principale deficiențe constatate au fost:

– existența unei practici comerciale incorecte, constând în necomcordanțe între prețul afișat la raft și cel de la casa de marcat

– comercializarea de legume și fructe cu modificări organoleptice.

Am sancționat drastic practica comercială incorectă a operatorului economic, referitoare la existența diferențelor între prețul produsului de la raft și cel de la casa de marcat, ținând cont de faptul că un număr mare de consumatori au fost afectați, aceștia fiind determinați, de fapt, să ia o decizie de achiziționare a unui produs, având la bază un preț de vânzare care nu era cel corect, alegere clar în defavoarea lor” – Vlad Ciurea, comisar șef adj CJPC Neamț.

I.C.

Vezi si

Alimente alterate și vitrine mizerabile în magazine Lidl din Neamț. Amenzi de peste 20.000 de euro și un magazin închis

DISTRIBUIȚI

28 COMENTARII

 1. De ce o tot frecati cu lanțul de magazine german?… ce era vreun neamt pe acolo?… erau toți romani, acea categorie de jegosi care, la fel ca și clasa politica din România, pentru ca sunt intr-o anumita poziție fac ce știu ei cel mai bine… adică fura!… ăștia sunt o subspecii, niște zdrente, niște gunoaie, niște rebuturi, șamd… ce are de-a face lanțul de magazine german?… doar nu i-a învățat aia sa fure?… sictir bai și vouă care căutați scuze… sictir tuturor degeneratilor!

  • Deci să înțelegem din comentariul tău că neamțul nu fură și că ei ar fi niste îngerași educați și cu bun simt?😂Dă-mi voie să îți aduc aminte că super oamenii ăștia ai tai, au exterminat fara milă, milioane de ființe umane,pe care ei le considerau inferioare lor!De fapt astăzi Germania nici nu ar mai trebui sa existe după ce au făcut lumii întregi în cele două razboaie mondiale!

 2. Mi-ati cenzurat mesajul pentru ca nu va convine… dar sunteti jurnalisti de doi bani si incercati sa manipulati prin stirile voastre de rahat… orice om rational intelege ca indiferent cui apartine magazinul daca vanzatorul este hot o sa te fure… in Romania de la presedinte in jos avem numai hoti iar voi incercati sa cosmetizati realitatea!… inca o data sictir!
  ADMIN: Nu ti-a cenzurat nimeni niciun ”mesaj”, deși ar fi trebuit. A fost lăsat cu tot cu limbajul de om al peșterilor, tocmai pentru a se vedea nivelul tău intelectual. Sictir și ție!

 3. Eu am luat un cofraj de ouă,18 lei pe eticheta și la casă,20 de lei,,,L.am lăsat și am plecat,am luat din altă parte la 18.Nu mai i.au niciodată de acolo.

 4. Lăsați că și în Viena la un market un preț era la pâinea de la raft și altul mai mare la casă.Dar când am sesizat imediat și fără discuții mi-au restituit diferența.Eu aici am interpretat-o că o eroare .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.