Preluat de politie dintr-un apartament din Iasi dupa ce a adus acuze extrem de grave capilor BOR si internat apoi la Socola, preotul Hrisostom Filipescu reclama ca ar fi fost violat in spitalul de boli mintale amintit, scrie ReporterIS

Călugărul Hrisostom Filipescu, fostul stareţ al Schitului Maria Magdalena dn Ţibucani, judeţul Neamţ, a ajuns marți seara la Institutul de Medicină Legală (IML), acuzând că a fost violat de un pacient în salonul de la Institul Socola, unde a fost internat.

Pe 5 martie fusese internat la Socola, după ce a fost luat cu o mașină de poliție din apartament. Călugărul a și postat o înregistrare din mașina care inițial îl ducea la secție, spunând că este foarte bine și merge la secție să dea o declarație.

Anterior, în utimele săptămâni, lansase mai multe acuzații la adresa Bisericii Ortodoxe Române, ceea ce l-a făcut pe purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Constantin Sturzu, să spună: „Nu băgaţi în seamă tot ce spune cineva cu o astfel de stare psihică. Acum de ajutor are nevoie. Şi de rugăciune, mai ales”, scriu jurnalistii ieseni de la ReporteIS.

De la secție a ajuns la Institutul Socola, unde a fost internat, tot pe 5 martie. Câteva zile mai târziu, marți, călugărul Hrisostom Filipescu a bătut disperat în ușa salonului în care sunt încuiați pacienți periculoși și unde el însuși era închis. Medicii de la spital au decis, a doua zi, să-l ducă la IML, pentru expertizare, iar de acolo a ajuns la Spitalul „Sfântul Spiridon”, la Chirurgie.

Surse din sistemul medical ne-au explicat că nu este clar dacă acesta a avut sau nu loc, urmând să fie făcute și alte cercetări. „Au fost astfel de agresiuni sexuale în saloanele închise, cele cărora li se spune fără clanță, unde sunt internate persoane periculoase, agresive. Nu știm acum dacă acest viol în care victima este călugărul Hrisostom Filipescu a avut loc”, au explicat surse din Institutul Socola. Pe cale oficială, Biroul de Relații Publice al instituției a transmis că vor fi făcute verificări în cursul zilei de vineri, 12 martie, mai scrie sursa citata. Articolul integral… AICI

In cauza a fost deschis dosar penal, anunta purtatoarea de cuvant IPJ Iasi:

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.