Hotelierii din Piatra Neamt au bătut palma cu primarul Carabelea dupa discutiile de astazi privind taxa pe cazare, discutii la care a participat si Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, care s-a aflat astazi într-o vizita oficiala in Piatra Neamt.

Asadar, după ce initial se voia perceperea unei taxe de 3% din pretul unei nopti de cazare, initiativă care a inflamat serios spiritele, s-a convenit implementarea unei taxe, dar de numai 1% din pretul unei nopti de cazare, pentru toate unitatile de cazare din Piatra Neamt. Taxa se aplica doar turistilor din afara judetului Neamt, a precizat astăzi într-o conferinta de presa, George Lazar, presedintele PNL Neamt, care a de asemenea a participat la discutiile cu patronii de hoteluri si pensiuni, alaturi de senatorul Eugen Țapu și de primarul Carabelea, initiatorul dezbaterii.

Banii ar urma să ajunga la o Asociatie infiintata de primărie, și vor fi folositi pentru promovarea turistica a orașului, după un model care se aplica de mai mult timp în orase turistice din Romania si din Europa. ”A fost o dezbatere interesantă, o dezbatere buna, initiata de domnul primar Andrei Carabelea, o dezbatere cu reprezentantii HoReCa din Piatra Neamt. Aceasta dezbatere vine intr-un context in care noi, liberalii, suntem partenerii mediului de afaceri, inclusiv a celor care activeaza in domeniul HoReCa.

Consideram că orice initiativa in Consiliul Local, orice initiativa pe care UAT Piatra Neamt o are vizavi de taxe, de impozite, de o gândire strategica pe urmatorii 5, 10 ani, trebuie să aibă la bază o dezbatere impreuna cu reprezentantii acestui sector extrem de important și afectat din păcate, in ultimii ani (…)

Daca s-a plecat de la premiza la inceputul discutiilor ca acea taxa pe turism în Piatra Neamt, să fie de 3% din încasările pe care hotelierii le au, în urma dezbaterilor si a propunerii noastre, a liberalilor si a primarului Andrei Carabelea, care este primar al Partidului National Liberal, a fost ca acea taxă să fie undeva la 1%. Acea taxa este una care normala din punctul nostru de vedere, care se practică în foarte multe alte localitati turistice din România si din străinătate”, a declarat George Lazăr în conferinta de presa sustinuta după dezbatere, la care au mai participat ministrul Cadariu, senatorul Eugen Țapu si deputatul Laurentiu Leoreanu.

Declaratiile complete ale lui George Lazăr pe acest subiect, in transmisiunea live de mai jos:

Ionut CORFU

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.