Un elev de la Colegiul Tehnic Ion Creanga din Targu Neamt, a fost eliminat astazi din examenul de bacalaureat, pentru tentativa de frauda. Potrivit inspectorului scolar general Mihai Obreja, elevului i-a cazut din buzunar un telefon mobil in momentul in care a predat lucrarea profesorului supraveghetor. Elevul este din promotiile anilor trecuti si nu este la primul examen de bacalaureat. Intrarea elevilor in examen avand asupra lor dispozitive electronice audio-video este interzisa.

Astăzi, 25 iunie, s-a desfășurat ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, proba la alegere a profilului și specializării.

Comunicat de presa, Inspectoratul Scolar Judetean Neamt:

Astfel, dintre cei 3.643 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testului scris la una dintre cele 10 discipline (Biologie – 1.262, Chimie – 93, Fizică – 248, Economie – 5, Filosofie – 8, Geografie – 1116, Informatică – 235, Logică şi argumentare – 507, Sociologie – 102 şi Psihologie – 67 ), s-au prezentat 3.511 de candidaţi, un candidat a fost eliminat pentru tentativă de fraudă, acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat, au absentat 132 de candidaţi. 

Nu au fost cazuri de candidați cu temperatura peste 37.3 ̊C și nu au fost fost candidați care au susținut examenul cu subiectele de rezervă.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.