Un proiect de lege care cel puțin la nivel declarativ vrea să stârpească pirateria în domeniul transportului de persoane atât în regim de taxi cât şi în comun, a fost aprobat ieri şi de camera deputaților, având nevoie la această oră doar de semnătura preşedintelui, urmând să se aplice după publicarea în monitorul oficial.
Această lege are toate şansele să dea mari bătăi de cap românilor şi să se transforme în ceva gen “bonul fiscal” sau “bonul pentru bacşiş” având în vedere că ar putea fi şi de competența ANAF pentru că inițiatorii legii, spun în documentele prezentate în Parlament că prin transportul de autostopişti fără o autorizație, se aduc prejudicii bugetelor locale şi de stat. Bine-nțeles că s-a făcut referire şi la siguranța circulației pe drumurile publice pentru a da greutate legii şi a crea impresia că este în interesul tuturor.
Cei care transportă persoane şi mărfuri în mod repetat cu vehicule de până la 3,5 tone fără a avea o autorizație de taxi sau de transport mărfuri riscă o amendă cuprinsă între 1000 şi 5000 de lei se spune în lege.
Cine va controla şi cum se va stabili dacă şi cine este în ilegalitate, rămâne să vedem după ce legea va fi gata de aplicat.
Ionut Corfu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.