Presedintele Consiliului Judetean Neamt, Constantin Iacoban, cere demisia conducerii „Companiei Judetene Apa Serv“ SA, pe care o acuza ca incearca sa musamalizeze nereguli majore care au fost savarsite in ultimii ani. Acesta a declarat ca in cadrul companiei exista nereguli majore, pe toate palierele, pe care, acum, incearca sa le musamalizeze. In prezent, „Apa Serv“ deruleaza un amplu proiect de modernizare, cu finantare europeana in valoare de circa 110 milioane euro. Inca de la licitatia pentru desemnarea consultantului au aparut suspiciuni cu privire la corectitudinea desfasurarii acesteia. In plus, la multe lucrari exista intarzieri, care au atras deja penalizari prin impunerea de corectii financiare din partea organismelor responsabile de fondurile europene.

Perspectiva indica o noua posibilitate de a accesa alte fonduri europene, pentru un alt proiect, in valoare de circa 150 milioane euro.

„Compania Judeteana Apa Serv“ SA este operatorul regional care furnizeaza apa potabila in judetul Neamt si servicii de canalizare. Asociatii acestei firme sunt unitatile administrativ-teritoriale care beneficiaza de aceste servicii, in frunte cu Consiliul Judetean Neamt, care detine 91,8128% din actiuni. Alti actionari mai rasariti sunt Comuna Alexandru cel Bun, cu 3,8999%, si Municipiul Piatra Neamt, cu 1,9248%.

Capitalul social are valoarea de 14.111.300 lei.  

M.B.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.