Iarna nu se dă plecată din județul Neamț, deși în ultima perioadă au fost temperaturi de primăvară, cu maxime care au ajuns chiar și la 18-20 de grade Celsius.

Meteorologii au emis două noi avertizări meteo. Un cod portocaliu cu interval de valabilitate 05 aprilie, ora 10 – 06 aprilie, ora 14, fenomenele vizate fiind ninsori abundente, viscol și strat consistent de zăpadă în județele Botoșani, Iași, Vaslui și zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău. În județele Botoșani, Iași și Vaslui, precum și în zona joasă a județelor Suceava, Neamț și Bacău va ninge și se va depune strat nou de zăpadă consistent. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…75 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte scăzută. Local se vor cumula 30…50 l/mp.

A fost emisă și o avertizare meteo cod galben, cu interval de valabilitate 05 aprilie, ora 10 – 06 aprilie, ora 14, fiind vizată jumătatea de vest a județului Neamț. Fenomene vizate sunt predominant ninsori și strat de zăpadă. În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și în Carpații Orientali vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Pe arii restrânse se vor cumula peste 20…25 l/mp, transmite ANM.

Până pe 8 aprilie, vremea va fi deosebit de rece, iar temperaturile vor fi cu 8…12 grade sub mediile multianuale. În jumătatea de nord a țării vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h îndeosebi în sudul și estul țării, precum și la munte.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.