Incep sa iasa la iveala neregulile de la Locativserv, societate din subordinea Primariei Piatra- Neamt, deci o societate care traieste din bani publici.

Se pare ca odata cu declaratiile lui Catalin Misaila (VEZI DECLARATIILE AICI!) facute vineri, 29.07.2016 la conferinta de presa ALDE, s-a deschis o Cutie a Pandorei.

Pentru ca Misaila a amintit despre faptul ca la LOCATIVSERV se petrec nereguli grave, ne-am gandit sa cautam un pic si sa aflam mai multe decat a spus el. Si iata ce am gasit!

La aceasta societate, director este Gheorghe Caescu (foto), fost director la IMS Ceahlaul, care de-a lungul timpului, a cazut in picioare in orice imprejurare, ca orice ”baiat descurcaret”.

Incercand sa obtinem diverse informatii, am cautat pe internet site-ul Locativserv. Asa am descoperit ca acest site care trebuie musai sa existe pentru ca asa prevede legea, lipseste cu desavarsire. Si nu din cauza vreunei erori sau disfunctionalitati. Site-ul, pur si simplu nu a existat vreodata. Directorul Caescu, isi permite sa incalce legea de ani de zile de cand este in fruntea Locativserv, prin simplul fapt ca nu respecta OUG 109/2011 si legea 111/01.06.2016, prin care se reglementeaza transparenta societatilor publice, asa cum este si cazul Locativserv si obliga astfel de societati sa aiba un site prin intermediul caruia, contribuabilii pot verifica sau afla informatii despre cum sunt folositi banii si bunurile lor. Concluzia, Directorul Locativserv nu a vrut sa infiinteze un site al societatii, desi a avut la dispozitie ani de zile deci, a incalcat legea. 

Pe site-urile de aces gen ar trebui sa fie publicate printre multe alte informatii si componenta Consiliului de Administratie (CA), raportul anual al administratorilor, codul de etica, sedintele Asociatiei Generale a Actionarilor (AGA) si cel mai important, declaratiile de avere si de interese, printre care si ale directorului Gheorghe Caescu.

Si atunci ne intrebam in contextul semnalului dat de Catalin Misaila, de ce incalca legea cu buna stiinta si aceste informatii sunt efectiv ascunse de directorul Caescu? – intrebare retorica desigur, in conditiile in care pe surse, aflam ca averea sa nu este deloc de neglijat.

 Din ce stim noi, pentru incalcarea acestei legi, Gheorghe Caescu trebuia si trebuie sa fie demis in regim de urgenta in cazul in care nu sunt alte interese la mijloc. Cine l-o fi protejat atata timp si de ce?

Consideram ca factorii de raspundere, respectiv viceprimarii care au in atributii aceste societati, agamanii numitit recent si membrii consiliilor de administratie trebuie sa faca urgent curatenie in societatile aflate in subordinea Consiliului Local, nu numai la Locativserv ci si la Salubritas, unde am gasit exact aceeasi problema si sa demita de urgenta pe cei care incalca legea pe banii cetatenilor. Probabil ca acesti oameni care fac ce vor pe banii nostri sunt ca un meniu zilnic servit pietrenilor, pentru ca observam ca se tot perinda de la o societate la alta, dintr-o functie in alta, incalca legi dupa bunul plac si nu prea au de suferit.

Si daca tot are PSD majoritate in Consiliul Local, banuim ca se poate gasi printre toti membrii de partid o persoana care sa reprezinte cu adevarat interesele cetatenilor si nu ale altora in fruntea Locativserv, pentru ca daca nu stiau, le spunem noi ca Gheorghe Caescu e mai mult cu adeziunea pe la PSD. Cu restul trage mai mult dreapta asa, poate de asta s-a si trecut cu vederea pana acum ca incalca legea.

Ionut CORFU

P.S. Pe parcursul documentarii, am aflat pe surse despre ultima idee ”stralucita” a directorului Caescu. Pe principiul ”prietenii la nevoie se cunosc” el ar fi avut intentia sa puna administrator al stadionului Ceahlaul pe Neculai Timaru, fost director la CMI Urban, care la ora asta este trimis in judecata pentru conflict de interese. Cei doi au fost colegi pe vremuri la IMS Ceahlau

 

 

 

 

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Art. 4
    (1) Declaratiile de avere si declaratiile de interese se depun in termen de 30 de zile de la data numirii sau a alegerii in functie ori de la data inceperii activitatii.
    (2) Persoanele prevazute de prezenta lege au obligatia sa depuna sau sa actualizeze declaratiile de avere si declaratiile de interese anual, cel mai tarziu la data de 15 iunie. Declaratiile de avere se intocmesc dupa cum urmeaza: pentru anul fiscal anterior incheiat la 31 decembrie, in cazul veniturilor, respectiv situatia la data declararii pentru celelalte capitole din declaratie, potrivit anexei nr. 1. Persoanele suspendate din exercitiul functiei sau al demnitatii publice pentru o perioada ce acopera integral un an fiscal vor actualiza declaratiile in termen de 30 de zile de la data incetarii suspendarii.
    (3) In termen de cel mult 30 de zile de la data incheierii mandatului sau a incetarii activitatii, persoanele prevazute de prezenta lege au obligatia sa depuna noi declaratii de avere si declaratii de interese.
    (4) In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, persoanele care nu aveau obligatia de a depune declaratia de avere si declaratia de interese, si pentru care prezenta lege stabileste aceasta obligatie, trebuie sa depuna aceste declaratii, potrivit legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.