Comunicat de presa, Primaria Piatra Neamt: Iluminat public la standarde europene în Piatra-Neamț

Sistemul de iluminat public din Piatra-Neamț este modernizat și extins prin două proiecte cu finanțări europene cu o valoare de peste 2 milioane de Euro.

Luna aceasta au început lucrările de modernizare a iluminatului stradal în cadrul proiectului „Extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public în municipiul Piatra-Neamț: Strada Cetatea Neamțului, Strada 1 Decembrie 1918, Strada Mihai Viteazu, Piața Ștefan cel Mare, Bulevardul Republicii, Strada Mihai Eminescu, Strada Orhei, Zona Văleni. ”

Proiectul are o valoare de 5.184.548,22 lei inclusiv TVA și vizează extinderea iluminatului public în zone în care nu a existat până în prezent și înlocuirea corpurilor de iluminat cu tehnologie LED, pentru a asigura un sistem de iluminat public modern și eficient energetic.

Vechile corpuri de iluminat vor fi înlocuite cu tehnologie LED pe următoarele tronsoane: Strada Cetatea Neamtului, Strada 1 Decembrie 1918, Strada Mihai Viteazu, Strada Orhei, Piata Ștefan cel Mare, Bulevardul Republicii, Strada Mihai Eminescu. Noul sistem de iluminat va fi monitorizat prin telegestiune, ceea ce va permite sesizarea în timp real a defecțiunilor și remedierea rapidă a acestora.

Proiectul vizează și extinderea iluminatului public pe Strada Humăriei, Strada Bujorului, Strada Vărăriei, Strada Constantin Brâncoveanu și în cartierul Speranța. Începerea lucrărilor de extindere pe aceste tronosoane este estimată la jumătatea lunii septembrie. În vederea extinderii sistemului de iluminat public se vor realiza puncte de aprindere noi, rețea noua subterană/ aeriană, stâlpi metalici.

Printr-un proiect similar se realizează înlocuirea corpurilor de iluminat de pe tronsonul Bulevardul Decebal – Piața Mihail Kogălniceanu – Bulevardul Traian – Strada Fermelor și extinderea iluminatului în zona Pietricica.

Implementarea celor două proiecte, ce urmează să se finalizeze până la sfârșitul anului 2021,va avea ca rezultate:

  • Creșterea calității iluminatului public
  • Îmbunătățirea gestionării sistemului și a defecțiunilor datorită monitorizării inteligente
  • Reducerea consumului de energie
  • Scăderea emisiilor de CO2
  • Creșterea siguranței și confortului cetățenilor pe timp de noapte.

Săptămâna trecută, în data de 21.07.2021, a fost semnat între Municipiul Piatra-Neamț și Administrația Fondului pentru Mediu contractul de finanțare pentru un nou proiect de modernizare a iluminatului public, care prevede achiziționarea și instalarea unui număr de 621 de corpuri de iluminat cu LED, precum și a sistemului de dimare / telegestiune.

Prin acest proiect se finanțează modernizarea sistemului de iluminat public din municipiul Piatra Neamț pe următoarele străzi: Strada Dărmănești, Obor, Petru Rareș, Bulevardul Dacia, Ștefan cel Mare, Eroilor, Piața 22 Decembrie, Calistrat Hogaș, Alexandru cel Bun, Mihail Sadoveanu, Liliacului, Ozanei, Dimitrie Leonida, Bulevardul 9 Mai, Aleea Tineretului, Bistriței și Petru Movilă.

Suma aprobată la finanțare este de 996.432 lei reprezentând 83,50% din valoarea cheltuielilor eligibile de 1.193.332 lei.

sursa: Comunicat de presa, Primaria Piatra Neamt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.