Tvmneamt.ro a intrat în posesia unor imagini video, surprinse de un martor în momentul în care un vânător este atacat de o ursoaică în apropierea unor locuințe din satul Săvinești, comuna Poiana Teiului, județul Neamț. Incidentul s-a petrecut în dimineața zilei de sâmbătă, 5 august.

Pe imagini se observă cum fiara îl lovește pe bărbat cu ghearele pe spate, încercând să îl înșface. De două ori a fost foarte aproape să-l prindă pe bărbat, însă acesta a reușit să se elibereze, scăpând în cele din urmă de urs. În timp ce ursul încearcă să-l sfâșie pe bărbat, se poate observa cum doi bărbați pun puștile la ochi. După ce victima a scăpat, unul dintre vânători a lichidat animalul cu două focuri de armă.

Ursoaica se prinsese într-un gard de sârmă, iar bărbatul atacat a vrut să o elibereze după ce un medic veterinar o tranchilizase. Doza de tranchilizant a fost mai mică decât trebuia, iar animalul și-a revenit în momentul în care cel pe care l-a atacat, aproape reușise să o elibereze.

Bărbat atacat de urs la Poiana Teiului

Un bărbat a fost atacat de un urs în această dimineață, în satul Săvinești din comuna Poiana Teiului.

În jurul orei 7, cineva a observat în apropierea unei case, o ursoaică prinsă (blocată) într-un gard de sârmă. La fața locului au ajuns și autoritățile (politie, primar, etc.), apoi s-a luat decizia că ursoaica trebuie tranchilizată pentru a fi eliberată.

Tranchilizarea a fost efectuată de un medic veterinar, apoi bărbatul în cauză (victima), care este și vânător, a mers să elibereze ursul din gard. În timp ce încerca să desprindă ultima sârmă, ursoaica l-a atacat pe bărbat (cel mai probabil, doza de tranchilizant nu a fost suficientă), provocându-i răni pe spate și pe mâini. La fața locului mai era un vânător, care n-a stat prea mult pe gânduri, a scos pușca și a anihilat pericolul cu 2 focuri de armă.

Bărbatul atacat a fost transportat la spitalul din Târgu Neamț, unde a ajuns în jurul orei 11. Starea acestuia era stabilă, viața nefiindu-i pusă în pericol.

Ionut CORFU (sursa foto- martor)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.