Joi 23 februarie, la Consiliul Județean Neamț au fost suprinse imagini cel puțin rușinoase pentru întreaga Jandarmerie, nu numai pentru purtătorii de uniforme albastre din Neamț.

Primarul comunei Timișești, însoțit de toți consilierii locali, dar și de cetățeni din comună, au mers la CJ Neamț, să-i ceară socoteală lui Ionel Arsene (inculpat, condamnat în primă instanță la 8,4 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupție), pentru că împarte banii județului în mod discreționar, pe bază de răzbunări sau preferințe politice.

Ședința de CJ în care s-a aprobat distribuirea sumelor de bani, a avut loc online, ca de obicei, deși Arsene era în biroul de la un etaj mai sus. ”Sunt în birou pentru că nemțenii m-au ales să fiu aici”, le răspundea Arsene celor care îl întrebau (online) de ce nu organizează ședințele cu prezență fizică.

Din delegația celor de la Timișești, făcea parte și un consilier local PSD, în vârstă de 82 de ani, care nu a fost lăsat să ia cuvântul din sala de ședințe a CJ. Pentru că nu i-a ascultat nimeni și proiectul cu alocarea banilor a fost aprobat în forma ticluită de Arsene, consilierii locali și primarul de Timișești, au vrut să discute cu baronul PSD față în față, așa că au urcat la biroul acestuia, de la etajul unu al clădirii CJ Neamț.

Aici au fost suprinse și imaginile cu jandarmi făcuți preș la ușa lui Arsene. Un locotenent colonel o făcea pe secretarul acestuia, transmițând din pragul ușii, că președintele nu-i poate primi pe nemulțumiții din Timișești, apoi i-a amenințat că se vor aplica nu știu ce legi, deși nu era nimeni recalcitrant și nu tulbura nimeni liniștea și ordinea publică. Erau doar reprezentanții unei autorități publice, care doreau să vorbească cu alesul nemțenilor, aflat într-un birou plătit tot de nemțeni, pe un salariu și mașină cu șofer la scară, plătite de asemenea, de nemțeni.

Între timp, holul aproape s-a umplut de alți jandarmi, înarmați până în dinți, în timp ce Arsene era baricadat în birou. La un moment dat, pe hol și-a făcut apariția și un jandarm dolofan, în civil, cu un rucsac în spate, ce părea să fi lipsit în ultimii ani de la programele de instrucție. Printre gâfâituri, acesta s-a prezentat ca fiind tot ofițer și s-a apucat și el să amenințe în stânga și în dreapta cu aplicarea legii, susținând totodată, aberații privind regimul instituțiilor publice și dreptul de acces al cetățenilor în astfel de locuri.

După cum bine se știe, Jandarmii au atribuții pe ordine publică. Ce căutau ofițeri de jandarmi la ușa baronului inculpat, impiedicând accesul unor cetățeni într-o instituție publică, executând ordine venite nu se știe de unde și făcând-o pe secretarii unui politician inculpat pentru fapte de corupție, încă nu se știe, însă ce se știe sigur, este că au făcut totul în mod absolut ilegal, depășindu-și cu mult atribuțiile.

Până astăzi, nici Jandarmeria Neamt și nici prefectul PSD Adrian Niță (în toiul bâlciului cu jandarmii, acesta ieșea din biroul șefului său de partid), care potrivit atribuțiilor cu care a fost învestit, este garantul respectării legii în județ, nu au avut nicio reacție privind gravele abuzuri pe care le-au făcut jandarmii nemțeni.

Întrebat în această dimineață pe grupul de presă dacă a discutat despre situație cu cei de la Jandarmerie, prefectul Niță de la PSD, a răspuns ca și cum asta ar fi fost ultima lui grijă: ”Încă nu am discutat cu cei de la IJJ. Dacă sunt informații noi le transmit aici.

Mai jos, un material video publicat de Mesagerul de Neamț, cu rezumatul evenimentelor de joi, de la CJ Neamț:

Ionuț CORFU. (sursa foto- capturi video Mesagerul de Neamț)

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.