Liderii PNL Neamt, in frunte cu presedintele George Lazăr, însotiti de primarul de Roman și de aproximativ 20-30 de romașcani, au sustinut astazi declaratii de presă în fața Consiliului Judetean Neamt, reclamand iresponsabilitate și incompetenta Apaserv, companie controlata de CJ Neamt, în contextul în care la Roman, de ani de zile, apa se furnizeaza cu porția sau deloc. De altfel, aceste probleme se intalnesc în tot judetul, uneori in zeci de locuri intr-o singura zi.

George Lazar a precizat că Apaserv executa orbeste ordinele lui Arsene, amintind că directorul companiei este fostul angajat al lui Gheorghe Vlasie, cunoscut drept ”cumătrul lui Arsene”, iar în Consiliul de Administratie sunt oamenii PSD, cum ar fi romașcanca Iuliana Năstase Onu, de aceea, întreaga responsabilitate pentru lipsa apei in casele a zeci de mii de nemteni, revine în totalitate PSD.

Si senatorul Eugen Tapu Nazare a insistat pe faptul că tot ce se intampla la Apaserv este din cauza politizarii companiei controlate de peste 6 ani de zile de Arsene- PSD.

Deputatul Leoreanu a demonstrat cu documente că Apaserv trebuie sa intretina/repare reteaua de distributie a apei din Roman, amintind că pe vremea cand era primar, a obtinut fonduri cu care a schimbat zeci de km de conducte, care apoi au fost predate in administrarea Apaserv. Astazi, la Roman, pierderile de apă pe retea au ajuns oficial la 70%, iar potrivit unor estimari, pierderile depășesc chiat 80%.

În contextul dat, Apaserv cere mărirea tarifului la apă cu 40%, etapizat, in urmatorii 5 ani. Propunerea a fost inaintata de Apaserv mai multor consilii locale din judet, la Piatra Neamt fiind respinsa in sedinta de CL de astazi. Conform deputatului Leoreanu, Apaserv incearca astfel, să recupereze pierderile de pe rețea, din banii cetatenilor.

Liberalii spun că a ajuns cutitul la os. Apaserv trebuie să iasă de sub control politic, iar in companie si in Consiliul de Administratie să fie angajati/numiti profesionisti care să indrepte lucrurile, atât cât se pot indrepta, in caz contrar, existand riscul falimentului, ceea ce ar insemna ca intreg judetul să rămână fără apă.

Înainte de plecare, liberalii au lăsat pentru Arsene pe treptele CJ Neamt, zeci de găleți roșii și bidoane goale, unele cu rufe în ele, pe care erau scrise mesaje ca ”Vrem apă” sau ”Rușine Harpa și Arsene”. Aproape toti ce prezenti, purtau tricouri albe pe care scria cu roșu: ”Vrem apă! Fapte, nu vorbe. Rușine Apaserv. Rușine Consiliul Judetean. Rușine Harpa și Arsene. Rușine PSD!

Mai jos, declaratiile liberalilor:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.