Patru soferi s-au ales cu dosare penale vineri si sambata, dupa ce au fost trasi pe dreapta de politisti. 3 dintre ei aveau alcoolemii peste pragul comei alcoolice, informeaza IPJ Neamt: Polițiștii din cadrul structurilor de poliție rutieră continuă acțiunile în vederea prevenirii evenimentelor rutiere și a conștientizării de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

La data de 12 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat un bărbat de 51 de ani, din localitatea Dumbrava Roșie, care conducea un autoturism pe bulevardul General Nicolae Dăscălescu din Piatra Neamţ. Conducătorul auto a fost supus testării alcoolscopice, care a indicat o valoare de peste 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

***

La aceeași dată, polițiștii Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat în trafic pe DC 151, în localitatea Ceahlău, un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul din Ceahlău a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

***

La data de 12 iulie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Gârcina au depistat în trafic un bărbat de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 155 G, în localitatea Bodești, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o valoare de peste 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

***

La data de 13 iulie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat pe DN 17 B un autoturism condus de un bărbat de 38 de ani, din Piatra Neamț, în timp ce se se afla sub influența băuturilor alcoolice. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cele patru cazuri prezentate, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

ALEGE VIAȚA! NU CONSUMAȚI ALCOOL ÎNAINTE DE A CONDUCE UN AUTOVEHICUL

  • Conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice constituie un factor de mare risc asupra siguranţei traficului rutier, influențând, în mare măsură, producerea accidentelor de circulaţie.
  • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
  • Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.
  • De asemenea, pe timpul cercetării, permisul de conducere este reţinut fără drept de circulaţie.
  • Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.
  • Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.
  • Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

(sursa: IPJ Neamt)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.